Pølser med grove fritter og urtemayonnaise
- 4 Personer
- 45 Minutes
Fritter og pølser
1 kg | bagekartofler |
2 stk. | gulerødder |
2 stk. | persillerødder |
2 spsk. | olie |
- | salt og peber |
8 stk. | gode pølser |
4 stk. | store tomater |
1 dl. | grøn oliven med peberfrugt |
1 dl. | hakket persille |
Mayonnaise
2 stk. | æggeblommer |
1 tsk. | hvidvinseddike |
1 knsp. | salt |
1 dl. | vindruekerneolie |
1 stk. | lille fed hvidløg |
2 spsk. | hakkede urter, for eksempel kørvel eller koriander |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Skær rodfrugter i både, og vend dem i olie på en bradepande. Krydr med salt og peber, og bag dem møre i cirka 25 minutter.
-
3Tag æggeblommerne ud af køleskabet, 20 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur.
-
4Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål, og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.
-
5Dryp nu lidt af olien i skålen, imens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du pisker.
-
6Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie heri. Pisk nu mayonnaisen lys og tyk. Smag mayonnaisen til. Der skal eventuelt lidt mere eddike eller salt heri. Smag til sidst til med revet hvidløg og urter. Steg pølserne.
-
7Hak tomater og oliven, og vend med persille. Server og nyd.