Pølsehorn med citronmayonnaise og karry
FROKOST

Pølsehorn med citronmayonnaise og karry

En anden version af de gode, klassiske pølsehorn. God som snack eller til madpakken. 
  • 4 Personer

22-24 pølsehorn

75 g smør
1.5 dl. vand
1 dl. surmælksprodukt
2 tsk. honning
1 tsk. fint salt
25 g gær
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
8 stk. pølser, gerne kyllingepølser
3 spsk. mayonnaise
2 tsk. frevet økologisk citronskal
1 stk. æg
1 tsk. karry

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde og hæld op i en skål.
  2. 2
    Hæld vand, surmælksprodukt, honning og salt heri og rør rundt.
  3. 3
    Smuldr gær heri og rør rundt.
  4. 4
    Rør fuldkornsmel heri.
  5. 5
    Rør nu hvedemel heri lidt efter lidt indtil du har en flød men sammenhængende dej.
  6. 6
    Dæk skålen med dej med film eller viskestykke og lad dejen hæve i 45 minutter.
  7. 7
    Del dejen i to dele og rul til pølser.
  8. 8
    Rul hvert stykke dej ud til en, rektangel på 15 gange 60 cm.
  9. 9
    Skær dejen i lagkagestykker.
  10. 10
    Skær hver pølse i 2 dele.
  11. 11
    Kom en pølse, på den nederste tykke ende af dejen. Rør mayonnaise med citronskal og kom lidt mayonnaise på pølsen.
  12. 12
    Rul dejen sammen til et horn fra den tykke ende.
  13. 13
    Læg på bradepander med bagepapir.
  14. 14
    Pensl med æg og drys karry herpå.
  15. 15
    Efterhæv i 15 minutter.
  16. 16
    Sæt varmluftsovnen på 190 grader.
  17. 17
    Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.