Pistaciekage med kardemomme og citronsirup
BAGVæRK

Pistaciekage med kardemomme og citronsirup

Nyd den tætte, men samtidig fugtige krumme, der kendetegner denne pistaciekage. Kagen er i øvrigt perfekt at tage med på tur, da den er let at transportere. Opskriften er fra bogen ”Kager, du bager igen” af Marie Holm.    
 • 4 Personer

Pistaciekage

150 g smør, stuetempereret
130 g sukker
150 g pistaciemarcipanmasse
- revet skal af 2 citroner , usprøjtede
3 stk. æg
75 g hvedemel
0.75 tsk. bagepulver
1.5 tsk. stødt kardemomme
0.25 tsk. havsalt

Sirup

50 g sukker
1 dl. citronsaft

Pynt

50 g pistacienøddekerner , usaltede

Sådan gør du

 1. 1
  Tænd ovnen på 170 C varmluft
 2. 2
  Kom smør og sukker i en røreskål, og pisk det helt cremet og luftigt – pisk i mindst 5 minutter. Rør pistaciemarcipanmasse og revet citronskal i smørret, og pisk så æggene i ét ad gangen. Sørg for, at hvert æg er indarbejdet, inden du tilsætter det næste. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver og kardemomme, og rør det til slut i dejen sammen med saltet.
 3. 3
  Smør en lille brødform (ca. 23 x 13 cm) med smør, og beklæd den med bagepapir i bunden. Smør også bagepapiret med smør. Hæld dejen i formen, og glat overfladen pænt ud.
 4. 4
  Bag kagen midt i ovnen i 45-50 minutter, til den er gylden og gennembagt – og lav siruppen 10 minutter, før kagen er færdig, så siruppen er varm, når kagen kommer ud af ovnen.
 5. 5
  Hæld sukker og citronsaft i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst, og blandingen har fået sirupskonsistens.
 6. 6
  Hak pistacienødderne mellemgroft. Tag kagen ud af ovnen, og stil den på en bagerist – tag den ikke ud af formen. Dryp straks den varme sirup over den varme kage med en ske, men gem et par skefulde sirup. Vend de hakkede pistacienødder i resten af den varme sirup, og fordel de klistrede pistacier over kagen.
 7. 7
  Lad kagen køle af i formen.
 8. 8
  Vend forsigtigt kagen ud af formen, og hold forsigtigt på pistacietoppen med den ene hånd. Sæt kagen på et serveringsfad, og server den med det samme, evt. med en skålfuld græsk yoghurt rørt med lidt flydende akaciehonning til.