Perlespeltsalat med ost, granatæble og jordskokchips
AFTENSMAD

Perlespeltsalat med ost, granatæble og jordskokchips

Her får du opskriften på en lidt anderledes salat med jordskokker, granatæbler, sprøde jordskokchips og revet ost vendt i en syrlig-sød dressing. 
  • 4 Personer

Perlespeltsalat

4 dl. perlespelt
4 stk. jordskokker
4 stængler grønkål
0.5 stk. rødløg
1 stk. granatæble
100 g fast ost modnet, fx Thybo fra Thise Mejeri
50 g pinjekerner
lidt salt og sort peber

Dressing

4 spsk. god olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. honning
0.5 tsk. salt
1 tsk. citronskal

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175 grader. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken, og sæt til side. Rist pinjekerner på en pande over middelvarme, til de er lysebrune.
  2. 2
    Riv de rensede eller skrællede jordskokker tyndt på et mandolinjern. Vend jordskokker i 1 spsk. olivenolie, salt og peber, og fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag i 10-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem afkøle, så de bliver sprøde.
  3. 3
    Riv imens grønkål af stænglerne, og hak det fint. Fjern granatæblekerner fra skallen. Hak rødløg fint.
  4. 4
    Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over grønkål, og massér den ind med hænderne.
  5. 5
    Bland perlespelt, grønkål, granatæblekerner og rødløg i en stor skål. Riv osten i flager med et mandolinjern eller en kartoffelskræller, og vend i salaten med halvdelen af de ristede pinjekerner. Top med resten af pinjekernerne og jordskokchips.