Panzanella med jordbær og nektarin
SNACKS OG TILBEHøR

Panzanella med jordbær og nektarin

Panzanella er en italiensk brødsalat. I denne udgave er der tilføjet solmodne jordbær og nektarin. Opskriften er fra bogen ”Annes salater” af Anne Hjernøe.
  • 0 Personer

Ingredienser

4 skiver daggammelt brød , gerne groft
3 spsk. jomfruolivenolie , koldpresset
200 g modne cherrytomater
200 g jordbær
2 stk. nektariner eller 2 kakifrugter, alt efter sæson
1 stk. rødløg
1 potte basilikum

Balsamicodressing

4 spsk. jomfruolivenolie , koldpresset
3 spsk. mørk balsamicoeddike
2 tsk. flydende honning
- flagesalt
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær eller bræk brødet i mindre stykker og rist dem i olivenolie på panden, til de er gyldne og sprøde over det hele. Drys med lidt salt undervejs. Lad dem køle af på panden.
  2. 2
    Skær tomaterne i halve, jordbærrene i kvarter og nektariner eller kakifrugter i mindre stykker. Hvis skindet på kakifrugten er for bittert, så fjern det med en skarp kniv. Bland tomater, jordbær og nektariner eller kakifrugter sammen i en skål.
  3. 3
    Pil løget, skær det over i halve og snit det papirtyndt. Bland det i salaten sammen med masser af frisk basilikum.
  4. 4
    Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen til en ensartet konsistens og smag den godt til. Fordel den over salaten sammen med de ristede brødcroutoner.