Panzanella med jordbær og nektarin
- 0 Personer
Ingredienser
4 skiver | daggammelt brød , gerne groft |
3 spsk. | jomfruolivenolie , koldpresset |
200 g | modne cherrytomater |
200 g | jordbær |
2 stk. | nektariner eller 2 kakifrugter, alt efter sæson |
1 stk. | rødløg |
1 potte | basilikum |
Balsamicodressing
4 spsk. | jomfruolivenolie , koldpresset |
3 spsk. | mørk balsamicoeddike |
2 tsk. | flydende honning |
- | flagesalt |
- | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Skær eller bræk brødet i mindre stykker og rist dem i olivenolie på panden, til de er gyldne og sprøde over det hele. Drys med lidt salt undervejs. Lad dem køle af på panden.
-
2Skær tomaterne i halve, jordbærrene i kvarter og nektariner eller kakifrugter i mindre stykker. Hvis skindet på kakifrugten er for bittert, så fjern det med en skarp kniv. Bland tomater, jordbær og nektariner eller kakifrugter sammen i en skål.
-
3Pil løget, skær det over i halve og snit det papirtyndt. Bland det i salaten sammen med masser af frisk basilikum.
-
4Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen til en ensartet konsistens og smag den godt til. Fordel den over salaten sammen med de ristede brødcroutoner.