Pandekager med citroncreme  og jordbær
BAGVæRK

Pandekager med citroncreme og jordbær

De klassiske pandekager med helt nyt tilbehør: mascaponecreme med citronsmag og friske jordbær.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g hvedemel
2 spsk. sukker
0.75 tsk. stødt kardemomme Vaniljesukker kan også anvendes
1 nip salt
0.5 stk. Citron (øko) Riv skalen
2 stk æg str. M/L
2 dl. sødmælk
1 dl. hvidtøl Vil du ikke bruge øl, kan vand anvendes
50 g smeltet smør
250 g marscarpone
0.5 dl. piskefløde
2 spsk. lemoncurd Tilføj efter smag

Tilbehør

- jordbær, friske
- ribs

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel, sukker, kardemomme, revet citronskal og salt i en skål.  
  2. 2
    Lav en fordybning, slå æggene ud, og pisk dem sammen med melet. Tilsæt mælk lidt  og hvidtøl ad gangen, og pisk.   
  3. 3
    Pisk halvdelen af det smeltede smør i lidt ad gangen. Lad dejen trække tildækket i 15-30 min.  
  4. 4
    Pensl panden med smeltet smør. Varm op over middel varme. Hæld ca. 1 dl dej på, og tip panden.   
  5. 5
    Bag pandekagerne 2 min. på hver side, til de er gyldne. Læg dem på en tallerken.   
  6. 6
    Pisk mascarpone sammen med piskefløden med et piskeris. Først bliver det tyndere, hvorefter det bliver tykt og lidt luftigt. Pisk højst et par minutter, ellers får det let en smøragtig konsistens. Smag til med lemoncurd og evt. revet citronskal, så det får en mild og cremet smag af citron.   
  7. 7
    Server pandekagerne nybagte, med citroncreme, friske ribs og jordbær.