Pandekager med citroncreme og jordbær
- 4 Personer
Ingredienser
150 g | hvedemel |
2 spsk. | sukker |
0.75 tsk. | stødt kardemomme Vaniljesukker kan også anvendes |
1 nip | salt |
0.5 stk. | Citron (øko) Riv skalen |
2 stk. | æg str. M/L |
2 dl. | sødmælk |
1 dl. | hvidtøl Vil du ikke bruge øl, kan vand anvendes |
50 g | smeltet smør |
250 g | marscarpone |
0.5 dl. | piskefløde |
2 spsk. | lemoncurd Tilføj efter smag |
Tilbehør
- | jordbær, friske |
- | ribs |
Sådan gør du
-
1Bland mel, sukker, kardemomme, revet citronskal og salt i en skål.
-
2Lav en fordybning, slå æggene ud, og pisk dem sammen med melet. Tilsæt mælk lidt og hvidtøl ad gangen, og pisk.
-
3Pisk halvdelen af det smeltede smør i lidt ad gangen. Lad dejen trække tildækket i 15-30 min.
-
4Pensl panden med smeltet smør. Varm op over middel varme. Hæld ca. 1 dl dej på, og tip panden.
-
5Bag pandekagerne 2 min. på hver side, til de er gyldne. Læg dem på en tallerken.
-
6Pisk mascarpone sammen med piskefløden med et piskeris. Først bliver det tyndere, hvorefter det bliver tykt og lidt luftigt. Pisk højst et par minutter, ellers får det let en smøragtig konsistens. Smag til med lemoncurd og evt. revet citronskal, så det får en mild og cremet smag af citron.
-
7Server pandekagerne nybagte, med citroncreme, friske ribs og jordbær.