Ovnpandekage
DESSERT

Ovnpandekage

Ovenpandekagen her laves uden sukker, så den kan spises som både madbrød eller dessert. Knust kardemomme er en mulighed som krydderi i dejen.
  • 4 Personer

ingredienser

2 dl. hvedemel
6 dl. mælk
3 stk. æg
50 g smeltet smør
- lidt salt

Sådan gør du

  1. 1
    Kom mel og halvdelen af mælken i en skål og pisk til en jævn dej.
  2. 2
    Pisk æggene i et ad gangen og pisk resten af mælken, smørret og lidt salt i.
  3. 3
    Smør en lille bradepande ca. 25x35 cm (vi brugte engangsalufolieform til 2,4 l) og hæld dejen heri.
  4. 4
    Bag pandekagen, til den er fin og gylden, i 225 grader i ca. 20 minutter.
  5. 5
    Server pandekagen varm eller lun, gerne fra formen.

Tip!

TIP: Dejen hældes i en smurt form og bages i ovnen. Du får en lidt tykkere pandekage, som smager herligt med hyben eller blåbærmarmelade. Eller flødeskum og bær, hvis det skal være mere dessertagtigt.