Ovnbagte sild med peberrod i tomatsauce
AFTENSMAD

Ovnbagte sild med peberrod i tomatsauce

Silden er en lille, fed fisk med masser af smag. Vi afrunder sildens karakter med skarp peberrod og sursød tomatsauce. Velbekomme!
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

600 g sildefilet
- salt og peber
2 spsk. revet peberrod
3 dl purerede tomat (købes på karton eller flaske)
1 stk. løg
1 stk. æble
- salt, peber, sukker
1 spsk. rasp
1 kg kartofler moste
4 stk. brød Gerne et godt brød eller knækbrød

Tilbehør

1 kg kartofler moste
4 stk. brød

Sådan gør du

  1. 1
    Klip finnerne af silden, og læg dem med kødsiden opad.
  2. 2
    Drys lidt salt og peber på, og fordel lidt peberrod på hver filet.
  3. 3
    Rul sammen med skindsiden udad.
  4. 4
    Læg rullerne tæt sammen i en smurt ildfast form.
  5. 5
    Kom de purerede tomater i en skål.
  6. 6
    Riv eller hak løg og æble fint ned i tomaten.
  7. 7
    Smag til med salt, peber og sukker.
  8. 8
    Hæld blandingen over silden.
  9. 9
    Drys rasp over retten, og bag midt i ovnen i ca 25 minutter.
  10. 10
    Imens koger du kartoflerne.
  11. 11
    Mos kartoflerne med kogevandet og/eller mælk, og smag til med salt og peber.