Overskudskage med jordbær, rabarber og rosa peber
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | jordbær, evt. frost |
350 g | rabarberstilke, evt. frost |
1 tsk. | rosa peber (kan udelades) |
1 stk. | vaniljestang |
100 g | koldt smør |
100 g | sukker, fint rørsukker eller muscovadosukker |
100 g | hvedemel |
Tilbehør
- | flødeskum eller vaniljeis |
Sådan gør du
-
1Snit rabarberne i skiver på ½ cm.
-
2Skyl og nip jordbær, halver de store.
-
3Kom rabarber og jordbær i et ovnfast fad (ca. 25x15 cm) med den rosa peber, knus den mellem fingrene.
-
4Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud.
-
5Skær smør i små terninger, og kom det i en skål med vaniljekorn, sukker og mel. Smuldr hurtigt dejen sammen med fingrene, fordel den over frugten.
-
6Bag kagen ved 175 grader med varmluft eller 200 grader uden varmluft i ca. 40 minutter, til dejen er sprød og gylden.
-
7Server med flødeskum eller vaniljeis. Uhmmm…