Orecchiette med urter, ærter  & parmesanbrødkrummer
AFTENSMAD

Orecchiette med urter, ærter & parmesanbrødkrummer

Brødkrummer på pasta er guld, specielt med parmesan som her! Pastaen her er propfyldt med friske urter og citronsaft, og den får tænderne til at løbe i vand. Som en moderne pastasalat! Opskriften er udviklet af Camilla Skov og udgivet i bogen "Vegetarisk i aften?"
  • 5 Personer
  • 30 Minutes

Brødkrummer

2 spsk. olivenolie
2 dl panko-rasp
1 håndfuld parmesan fintrevet

Pastasovs

1 stk. citron
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
3.5 dl bredbladet persille
1.5 dl oregano grofthakket
500 g ærter inklusiv bælg

Desuden

2 håndfulde parmesan revet
500 g pasta brug fx orecchiette
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm en stor pande op til middel varme. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og panko-rasp. Rør rundt, til brødkrummerne er let gyldne, tilsæt en håndfuld fintrevet parmesan, og steg videre i et par minutter, til krummerne er gyldenbrune.
  2. 2
    Kom i en skål, og tilsæt halvdelen af skallen fra citronen samt et godt drys salt og peber. Læg resten af citronskallen i en anden, lidt større skål sammen med fintrevet hvidløg. Hak persille og oregano fint. Tilsæt og bland med 1 dl olivenolie og saften fra en halv citron. Smag til med et drys salt og peber.
  3. 3
    Pil ærterne, hvis du bruger friske bælgærter (smid bælgene ud), og riv to håndfulde parmesan fint.
  4. 4
    Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Gem et par dl af pastavandet, inden du hælder det fra.
  5. 5
    Sæt den store pande, du brugte til brødkrummerne, tilbage på varmen.
  6. 6
    Tilsæt pastaen, urteblandingen, ærterne og lidt af pastavandet. Bland godt, så al pastaen er dækket. Tilsæt ekstra pasta­vand efter behov.
  7. 7
    Tilsæt til sidst parmesan, og bland sammen. Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft. Giv hele herligheden et godt drys olivenolie, og server med brødkrummerne som en topping.

Tip!

Prøv at tilsætte grofthakkede grønne oliven eller kapers til retten for et ekstra salt tvist. Retten er skøn i ærtesæsonen, men den fungerer mindst lige så fint med ærter fra frost.