One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander

Denne nudelsuppe med kylling er fuld af dejlig smag med stærke tråde til Asien. Fordi vi laver den i én gryde, er den både nem og hurtig, og du sparer også på den efterfølgende opvask.
One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander
  • 4 Personer

Ingredienser

0.5 stk. spidskål
3 stk gulerødder
1 stængel citrongræs
2 fed hvidløg
1 stk. rød chili
1 bundt koriander
3 stk kyllingebrystfilet
7 dl. hønsebouilon
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. soyasauce
250 g nudler
2 stk lime

Tilbehør

- peanuts og flasker på bordet med chilisauce, soya og fiskesauce til ekstra krydring

Sådan gør du

  1. 1.Snit spidskål fint. Skræl og skær gulerødder i tynde skiver eller i strimler. Snit det hvide af citrongræsstænglen i tynde skiver (og gem det grønne til den af de nærmeste dage, når du koger ris eller suppe – kom det hele stykke i gryden og lad det give smag). Pil og skær hvidløg i skiver.
  2. 2.Snit chili fint. Pluk koriander og gem chili og koriander til topping.
  3. 3.Skær kylling i strimler.
  4. 4.Kom hønsebouillon, fiskesauce og soya i en gryde og bring det til kogepunktet.
  5. 5.Kom nudler i bunden af gryden, herefter kylling og grøntsager øverst. Bring det til kogepunktet. Skru ned til jævn varme og kog under låg i 8-10 min., til nudler, kylling og grønt er færdigtilberedt. Smag til med fiskesauce, lidt mere soya, evt. lidt chilisauce, salt og limesaft.
  6. 6.Anret one pot-nudler i smukke skåle og top med koriander og fintsnittet chili.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #hurtig aftensmad, #børnevenligt og #børnevenlig