One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander
Denne nudelsuppe med kylling er fuld af dejlig smag med stærke tråde til Asien. Fordi vi laver den i én gryde, er den både nem og hurtig, og du sparer også på den efterfølgende opvask.

- 4 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | spidskål |
3 stk | gulerødder |
1 stængel | citrongræs |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | rød chili |
1 bundt | koriander |
3 stk | kyllingebrystfilet |
7 dl. | hønsebouilon |
3 spsk. | fiskesauce |
2 spsk. | soyasauce |
250 g | nudler |
2 stk | lime |
Tilbehør
- | peanuts og flasker på bordet med chilisauce, soya og fiskesauce til ekstra krydring |
Sådan gør du
- 1.Snit spidskål fint. Skræl og skær gulerødder i tynde skiver eller i strimler. Snit det hvide af citrongræsstænglen i tynde skiver (og gem det grønne til den af de nærmeste dage, når du koger ris eller suppe – kom det hele stykke i gryden og lad det give smag). Pil og skær hvidløg i skiver.
- 2.Snit chili fint. Pluk koriander og gem chili og koriander til topping.
- 3.Skær kylling i strimler.
- 4.Kom hønsebouillon, fiskesauce og soya i en gryde og bring det til kogepunktet.
- 5.Kom nudler i bunden af gryden, herefter kylling og grøntsager øverst. Bring det til kogepunktet. Skru ned til jævn varme og kog under låg i 8-10 min., til nudler, kylling og grønt er færdigtilberedt. Smag til med fiskesauce, lidt mere soya, evt. lidt chilisauce, salt og limesaft.
- 6.Anret one pot-nudler i smukke skåle og top med koriander og fintsnittet chili.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#hurtig aftensmad,
#børnevenligt og #børnevenlig