One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander
- 4 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | spidskål |
3 stk. | gulerødder |
1 stængel | citrongræs |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | rød chili |
1 bundt | koriander |
3 stk. | kyllingebrystfilet |
7 dl. | hønsebouilon |
3 spsk. | fiskesauce |
2 spsk. | soyasauce |
250 g | nudler |
2 stk. | lime |
Tilbehør
- | peanuts og flasker på bordet med chilisauce, soya og fiskesauce til ekstra krydring |
Sådan gør du
-
1Snit spidskål fint. Skræl og skær gulerødder i tynde skiver eller i strimler. Snit det hvide af citrongræsstænglen i tynde skiver (og gem det grønne til den af de nærmeste dage, når du koger ris eller suppe – kom det hele stykke i gryden og lad det give smag). Pil og skær hvidløg i skiver.
-
2Snit chili fint. Pluk koriander og gem chili og koriander til topping.
-
3Skær kylling i strimler.
-
4Kom hønsebouillon, fiskesauce og soya i en gryde og bring det til kogepunktet.
-
5Kom nudler i bunden af gryden, herefter kylling og grøntsager øverst. Bring det til kogepunktet. Skru ned til jævn varme og kog under låg i 8-10 min., til nudler, kylling og grønt er færdigtilberedt. Smag til med fiskesauce, lidt mere soya, evt. lidt chilisauce, salt og limesaft.
-
6Anret one pot-nudler i smukke skåle og top med koriander og fintsnittet chili.