One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander
HURTIG AFTENSMAD

One pot nudelsuppe med kylling, citrongræs, kål og koriander

Denne nudelsuppe med kylling er fuld af dejlig smag med stærke tråde til Asien. Fordi vi laver den i én gryde, er den både nem og hurtig, og du sparer også på den efterfølgende opvask.
  • 4 Personer

Ingredienser

0.5 stk. spidskål
3 stk. gulerødder
1 stængel citrongræs
2 fed hvidløg
1 stk. rød chili
1 bundt koriander
3 stk. kyllingebrystfilet
7 dl. hønsebouilon
3 spsk. fiskesauce
2 spsk. soyasauce
250 g nudler
2 stk. lime

Tilbehør

- peanuts og flasker på bordet med chilisauce, soya og fiskesauce til ekstra krydring

Sådan gør du

  1. 1
    Snit spidskål fint. Skræl og skær gulerødder i tynde skiver eller i strimler. Snit det hvide af citrongræsstænglen i tynde skiver (og gem det grønne til den af de nærmeste dage, når du koger ris eller suppe – kom det hele stykke i gryden og lad det give smag). Pil og skær hvidløg i skiver.
  2. 2
    Snit chili fint. Pluk koriander og gem chili og koriander til topping.
  3. 3
    Skær kylling i strimler.
  4. 4
    Kom hønsebouillon, fiskesauce og soya i en gryde og bring det til kogepunktet.
  5. 5
    Kom nudler i bunden af gryden, herefter kylling og grøntsager øverst. Bring det til kogepunktet. Skru ned til jævn varme og kog under låg i 8-10 min., til nudler, kylling og grønt er færdigtilberedt. Smag til med fiskesauce, lidt mere soya, evt. lidt chilisauce, salt og limesaft.
  6. 6
    Anret one pot-nudler i smukke skåle og top med koriander og fintsnittet chili.