Nordisk rygeostrumba-salat

Her er en salat med den herlige, lidt oversete rygeost som smagsgiver. Den passer til for eksempel fjerkræ, lam og muslinger.
Nordisk rygeostrumba-salat
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g haselnød
400 g gulerod
200 g æble
- ½ lille bakke karse

Rygeostdressing

2 dl. yoghurt naturel 1,5%
100 g rygeost 10%
1 tsk. stødte fennikelfrø eller spidskommen
4 tsk. friskpresset citronsaft eller æbleeddike
1 tsk. Flydende honning
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Hak hasselnødderne groft og rist dem gyldne på en tør, varm pande.
  2. 2.Skræl og snit gulerødderne fint eller riv dem groft på et råkostjern.
  3. 3.Gør det samme med æblerne, behold skrællen på.
  4. 4.Rør dressingen sammen og bland den med grøntsagerne, smag salaten til med salt, citronsaft og honning.
  5. 5.Anret i skål og pynt med nødder og karse.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #salater, #vegetar, #hverdag og #nordisk smag