Nordisk rygeostrumba-salat
SNACKS OG TILBEHøR

Nordisk rygeostrumba-salat

Her er en salat med den herlige, lidt oversete rygeost som smagsgiver. Den passer til for eksempel fjerkræ, lam og muslinger.
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g haselnød
400 g gulerod
200 g æble
- ½ lille bakke karse

Rygeostdressing

2 dl. yoghurt naturel 1,5%
100 g rygeost 10%
1 tsk. stødte fennikelfrø eller spidskommen
4 tsk. friskpresset citronsaft eller æbleeddike
1 tsk. flydende honning
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Hak hasselnødderne groft og rist dem gyldne på en tør, varm pande.
  2. 2
    Skræl og snit gulerødderne fint eller riv dem groft på et råkostjern.
  3. 3
    Gør det samme med æblerne, behold skrællen på.
  4. 4
    Rør dressingen sammen og bland den med grøntsagerne, smag salaten til med salt, citronsaft og honning.
  5. 5
    Anret i skål og pynt med nødder og karse.