Nemme flødekager med jordbærcreme

Butterdejsbunde, cremet mascarpone og søde jordbær. Det lyder lækkert, ikke? De nemme flødekager smager fantastisk og pynter samtidig superfint på spisebordet.
Nemme flødekager med jordbærcreme
  • 12 Personer

Butterdejsbunde

4 plader optøet butterdej
3 tsk. sukker

Jordbærcreme og pynt

300 g jordbær
2 tsk. sukker
1 stk. vaniljestang (kornene)
0.5 stk. fintreven citronskal
200 g mascarpone
1.5 dl. piskefløde
lidt finthakkede pistacienødder
lidt citronmelisse eller spiselige blomster

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 C. Skær hver butterdejsplade i 3-4 rektangulære stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys lidt sukker på hver.
  2. 2.Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen og derpå en bageplade, så bundene ikke hæver for meget op, men trykkes flade. Bag dem i ca. 15-20 min., til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist.
  3. 3.Tag 8 jordbær fra og blend disse med en stavblender, sammen med vanilje, sukker og citronskal. Pisk mascarpone og piskefløde sammen i en anden skål til en tyk, men luftig creme. Vend jordbærpureen i og smag evt. til med ekstra citronskal og sukker. Kom evt. cremen i en sprøjtepose med tyl og sæt den på køl indtil servering.
  4. 4.Læg bundene på et fad og sprøjt/fordel jordbærcreme på toppen. Pynt med skiver af jordbær, hakkede pistacienødder og evt. citronmelisse. Server kagerne straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #weekend og gæster, #kage med flødeskum og #snack ordentligt