Tænderne løber i vand over udsigten til en frisklavet, lun brombærtærte med kold cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Vi bruger en færdig tærte- eller butterdej, så tærten næsten laver sig selv.
8 Personer
Ingredienser
1 pakke
butterdej eller tærtedej
50 g
smør blødt
50 g
rørsukker
100 g
marcipan revet
2 stk.
æg str. M/L
50 g
creme fraiche 38%
175 g
friske brombær eller frosne
25 g
hakkede mandler eller mandelflager
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 190/175 C. Læg butterdej/tærtedej i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden i ca. 7-10 min.
2
Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert. Rør til sidst cremefraichen i.
3
Hæld marcipanmassen over tærtebunden, og tryk brombærrene ned i.
4
Drys med mandelflager, og bag tærten i ca . 25 min., til cremen er fast, og bunden er gylden.
5
Server tærten lun eller kold – gerne med en skefuld cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum og måske ekstra bær til.