Nem brombærtærte
DESSERT

Nem brombærtærte

Tænderne løber i vand over udsigten til en frisklavet, lun brombærtærte med kold cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Vi bruger en færdig tærte- eller butterdej, så tærten næsten laver sig selv.
  • 8 Personer

Ingredienser

1 pakke butterdej eller tærtedej
50 g smør blødt
50 g rørsukker
100 g marcipan revet
2 stk. æg str. M/L
50 g creme fraiche 38%
175 g friske brombær eller frosne
25 g hakkede mandler eller mandelflager

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 190/175 C. Læg butterdej/tærtedej i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden i ca. 7-10 min.   
  2. 2
    Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert. Rør til sidst cremefraichen i.  
  3. 3
    Hæld marcipanmassen over tærtebunden, og tryk brombærrene ned i.   
  4. 4
    Drys med mandelflager, og bag tærten i ca . 25 min., til cremen er fast, og bunden er gylden.   
  5. 5
    Server tærten lun eller kold – gerne med en skefuld cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum og måske ekstra bær til.