Nem brombærtærte
- 8 Personer
Ingredienser
1 pakke | butterdej eller tærtedej |
50 g | smør blødt |
50 g | rørsukker |
100 g | marcipan revet |
2 stk | æg str. M/L |
50 g | creme fraiche 38% |
175 g | friske brombær eller frosne |
25 g | hakkede mandler eller mandelflager |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 190/175 C. Læg butterdej/tærtedej i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden i ca. 7-10 min.
-
2Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert. Rør til sidst cremefraichen i.
-
3Hæld marcipanmassen over tærtebunden, og tryk brombærrene ned i.
-
4Drys med mandelflager, og bag tærten i ca . 25 min., til cremen er fast, og bunden er gylden.
-
5Server tærten lun eller kold – gerne med en skefuld cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum og måske ekstra bær til.