Nem brombærtærte

Tænderne løber i vand over udsigten til en frisklavet, lun brombærtærte med kold cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum til. Vi bruger en færdig tærte- eller butterdej, så tærten næsten laver sig selv.
Nem brombærtærte
  • 8 Personer

Ingredienser

1 pakke butterdej eller tærtedej
50 g smør blødt
50 g rørsukker
100 g marcipan revet
2 stk æg str. M/L
50 g creme fraiche 38%
175 g friske brombær eller frosne
25 g hakkede mandler eller mandelflager

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 190/175 C. Læg butterdej/tærtedej i en smurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag bunden i ca. 7-10 min.   
  2. 2.Pisk smør, sukker og marcipan sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert. Rør til sidst cremefraichen i.  
  3. 3.Hæld marcipanmassen over tærtebunden, og tryk brombærrene ned i.   
  4. 4.Drys med mandelflager, og bag tærten i ca . 25 min., til cremen er fast, og bunden er gylden.   
  5. 5.Server tærten lun eller kold – gerne med en skefuld cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum og måske ekstra bær til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #få ingredienser og #weekend og gæster