Muslinger i gryde på grill
AFTENSMAD

Muslinger i gryde på grill

Muslinger er klimavenlige og smager brandgodt. I denne opskrift er grøntsagerne ikke blot til at give smag, men også til at give retten fylde. Vi spiser muslingerne med fingrene og bruger en hel, tom skal som pincet til at lirke kødet ud af de øvrige skaller.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg blåmuslinger eller hjertemuslinger
1 stk. løg fintsnittet
3 fed hvidløg hakket
1 kvist timian
1 glas cider ikke sød, brug evt. hvidvin
2 håndfulde grøntsager f.eks. spinat, gulerødder, porre, majroer, fennikel
lidt olivenolie en god sjat
2 spsk. løvstikke store, plukket
2 spsk. dild store, plukket
1 spsk. purløg hakket

Sådan gør du

  1. 1
    Vask blåmuslingerne, og kassér dem, der er gået i stykker eller ikke lukker sig, hvis du banker dem forsigtigt ned i bordet.
  2. 2
    Læg dild og løvstikke i koldt vand i 5 min,. dryp af. Vask og skær de valgte grøntsager i mundrette stykker.
  3. 3
    Sæt en tykbundet gryde direkte i gløderne på grillen, eller sæt den på risten. Kom olie, løg og timian i gryden og steg et par minutter. Tilsæt hvidløg og grøntsager (ikke spinat) og steg i 4-5 min. under omrøring. Tilsæt cider og lad det koge 2 min. Tilsæt muslingerne, og lad det hele dampe under låg i 4-5 min.
  4. 4
    Når muslingerne har åbnet sig, smages der til med salt, peber og citronsaft og 3-4 spsk. olivenolie. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig.
  5. 5
    Hvis du bruger spinat, vendes det nu i. Drys med krydderurter og servér. Vil du have en fyldigere ret, kan du servere kogte, nye kartofler til.