Muslinger i gryde på grill
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | blåmuslinger eller hjertemuslinger |
1 stk. | løg fintsnittet |
3 fed | hvidløg hakket |
1 kvist | timian |
1 glas | cider ikke sød, brug evt. hvidvin |
2 håndfulde | grøntsager f.eks. spinat, gulerødder, porre, majroer, fennikel |
lidt | olivenolie en god sjat |
2 spsk. | løvstikke store, plukket |
2 spsk. | dild store, plukket |
1 spsk. | purløg hakket |
Sådan gør du
-
1Vask blåmuslingerne, og kassér dem, der er gået i stykker eller ikke lukker sig, hvis du banker dem forsigtigt ned i bordet.
-
2Læg dild og løvstikke i koldt vand i 5 min,. dryp af. Vask og skær de valgte grøntsager i mundrette stykker.
-
3Sæt en tykbundet gryde direkte i gløderne på grillen, eller sæt den på risten. Kom olie, løg og timian i gryden og steg et par minutter. Tilsæt hvidløg og grøntsager (ikke spinat) og steg i 4-5 min. under omrøring. Tilsæt cider og lad det koge 2 min. Tilsæt muslingerne, og lad det hele dampe under låg i 4-5 min.
-
4Når muslingerne har åbnet sig, smages der til med salt, peber og citronsaft og 3-4 spsk. olivenolie. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig.
-
5Hvis du bruger spinat, vendes det nu i. Drys med krydderurter og servér. Vil du have en fyldigere ret, kan du servere kogte, nye kartofler til.