Minestrone
AFTENSMAD

Minestrone

Mættende salat, suppe med det, du har i køkkenskuffen, porrer på fransk og en opdatering af en glemt dansk klassiker. Her får du fire af kok Eva Hurtigkarls favoritter – med fuldt knald på farver og smag.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

2 løg
3 spsk. olivenolie
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
3 fed hvidløg
1.5 tsk. chiliflager
2 laurbærblade
2 spsk. tomatpuré
2 dåser hakket tomat
400 g kogte bønner
1 l kogevand fra bønnerne (grøntsagsfond eller vand kan bruges)
100 g parmesan , inkl. skorpen
100 g suppehorn (eller andre små pasta/pastaris)

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løgene i tern. Varm olivenolie i en stor gryde, og steg løgene ved svag varme i 5-10 minutter.
  2. 2
    Skær bladselleri og gulerødder i tern, og tilføj dem til gryden. Steg ved middelsvag varme i 5 minutter, indtil grøntsagerne har smidt deres væske.
  3. 3
    Hak hvidløgsfeddene fint, og tilføj dem til gryden, og steg i yderligere 2 minutter. Tilføj chiliflager og laurbærblade, og steg i 30 sekunder.
  4. 4
    Tilføj tomatpuré, og steg ved middel varme i 2 minutter. Tilføj hakkede tomater. Tilføj bønner, bønnevand og skorpen fra parmesanosten. Lad simre 1 times tid – gerne længere.
  5. 5
    Tilføj suppehornene, og kog i 10 minutter. Pastaen kan godt suge en del væske, så tilføj evt. mere bønnevand.
  6. 6
    Smag suppen til med masser af salt og peber, og servér med revet parmesan og olivenolie på toppen.