Mexicansk oksekødsgryde
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | oksekød i tern |
- | olie |
- | salt og peber |
2 fed | hvidløg |
1 tsk. | spidskommen |
1 stk. | kanelstang |
1 l. | purerede tomater |
2 dl. | vand |
1 stk. | rød habanero |
30 g | mørk chokolade 80 procent |
Tilbehør
- | kogt ris |
- | cremefraiche |
- | Nachos |
Sådan gør du
-
1Tag kødet ud af køleskabet 20 minutter før, så det ikke nedkøler gryden. Svits kødet i olie i en gryde.
-
2Kom salt og peber, revet hvidløg og krydderier i. Svits rundt.
-
3Kom tomater og vand i. Læg chilien i og læg låg på. Lad simre i 10 minutter, før du for første gang smager på saucen.
-
4Tag chilien op, når smagen og styrken er der, og lad kødet simre videre, indtil det er helt mørt. Afhængig af kødet tager det 45 minutter eller mere. Spæd eventuelt op med vand, hvis saucen bliver for tyk.
-
5Til sidst lader du chokoladen smelte i saucen,
-
6Server retten med den hele chili, så kan de chilistærke nippe lidt af den