Marcipankage med flødeskum og mokkaglasur
DESSERT

Marcipankage med flødeskum og mokkaglasur

Marcipanen giver denne kage en lækker konsistens og tilføjer en behagelig sødme. Marcipankagen her egner sig perfekt til eftermiddags- eller aftenkaffen og får godt modspil af en god klat flødeskum! 
  • 12 Personer

Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
3 stk. æg
250 g hvedemel
125 g marcipan
2 tsk. bagepulver
1 stk. knivspids salt
0.5 l. piske-fløde

Glasur

15 g smeltet smør
1 spsk. Stærk kaffe
1.5 dl. flormelis

Pynt

4 spsk. hakket mandel

Sådan gør du

  1. 1
    Rør smør og sukker sammen.
  2. 2
    Pisk æggene i et ad gangen.
  3. 3
    Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør i æggeblandingen.
  4. 4
    Riv marcipanen og vend i.
  5. 5
    Kom dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  6. 6
    Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175º på midterst rille.
  7. 7
    Afkøl kagen helt.
  8. 8
    Pisk fløden til skum og rør glasuren sammen.
  9. 9
    Skær kagen i mindre stykker.
  10. 10
    Top med flødeskum og glasur.
  11. 11
    Pynt med mandel og server.