Marcipankage med flødeskum og mokkaglasur

Marcipanen giver denne kage en lækker konsistens og tilføjer en behagelig sødme. Marcipankagen her egner sig perfekt til eftermiddags- eller aftenkaffen og får godt modspil af en god klat flødeskum! 
Marcipankage med flødeskum og mokkaglasur
  • 12 Personer

Ingredienser

150 g smør
250 g sukker
3 stk æg
250 g hvedemel
125 g marcipan
2 tsk. bagepulver
1 stk. knivspids salt
l. piske-fløde

Glasur

15 g smeltet smør
1 spsk. Stærk kaffe
1.5 dl. flormelis

Pynt

4 spsk. hakket mandel

Sådan gør du

  1. 1.Rør smør og sukker sammen.
  2. 2.Pisk æggene i et ad gangen.
  3. 3.Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør i æggeblandingen.
  4. 4.Riv marcipanen og vend i.
  5. 5.Kom dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  6. 6.Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175º på midterst rille.
  7. 7.Afkøl kagen helt.
  8. 8.Pisk fløden til skum og rør glasuren sammen.
  9. 9.Skær kagen i mindre stykker.
  10. 10.Top med flødeskum og glasur.
  11. 11.Pynt med mandel og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #kage med flødeskum