Marcipankage med flødeskum og mokkaglasur
Marcipanen giver denne kage en lækker konsistens og tilføjer en behagelig sødme. Marcipankagen her egner sig perfekt til eftermiddags- eller aftenkaffen og får godt modspil af en god klat flødeskum!

- 12 Personer
Ingredienser
150 g | smør |
250 g | sukker |
3 stk | æg |
250 g | hvedemel |
125 g | marcipan |
2 tsk. | bagepulver |
1 stk. | knivspids salt |
0.5 l. | piske-fløde |
Glasur
15 g | smeltet smør |
1 spsk. | Stærk kaffe |
1.5 dl. | flormelis |
Pynt
4 spsk. | hakket mandel |
Sådan gør du
- 1.Rør smør og sukker sammen.
- 2.Pisk æggene i et ad gangen.
- 3.Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør i æggeblandingen.
- 4.Riv marcipanen og vend i.
- 5.Kom dejen i en smurt springform (22-24 cm).
- 6.Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175º på midterst rille.
- 7.Afkøl kagen helt.
- 8.Pisk fløden til skum og rør glasuren sammen.
- 9.Skær kagen i mindre stykker.
- 10.Top med flødeskum og glasur.
- 11.Pynt med mandel og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #kage med flødeskum