Majs med urter og hvidløgssmør
SNACKS OG TILBEHøR

Majs med urter og hvidløgssmør

Friske danske majs – så er det sommer. Server som let forret eller som supplement til andre retter. Opskriften er fra ’Lidt, men godt – Lækker gæstemad med nemme små retter’ af kokken André Spange Nabulsi.
  • 4 Personer
  • 35 Minutes

Det skal du bruge:

4 majskolber
100 g smør
2 fed hvidløg
2 bakker isterninger
1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille, marrokansk mynte, timian og rød skovsyre
2 spsk. olivenolie
- spiselige blomster , evt

Sådan gør du

  1. 1
    Pil bladene af dine majs, og skyl dem. I en gryde med saltet vand koger du dem i 20 minutter og slukker for blusset. Lad dem stå på varmen og trække færdig
  2. 2
    I en lille gryde smelter du smørret og lader det brune let ved middel varme. Riv eller knus hvidløg fint ned i gryden, og lad det stå og trække lidt - Smørret må ikke være så varmt, at hvidløget branker
  3. 3
    Fyld nu en stor skål med isterninger, og sæt en mindre skål oven i isterningerne. Hæld det smeltede smør i den lille skål
  4. 4
    Med et piskeris pisker du det nu koldt. Pisk så ivrigt, du kan, så det bliver luftigt. Når smørret har fået en konsistens, som kan smøres på et stykke brød, er det færdigt
  5. 5
    Opbevar dit smør på bordet eller på køl. Hvis det kommer på køl, så tag det ud før servering, så det ikke er for hårdt.
  6. 6
    Pil og vask dine krydderurter. Ryst dem fri for vand, og hak dem helt fint. Læg dem i en skål, og sæt den på køl
  7. 7
    Læg dine lune majs på en tallerken, smør olivenolie på dem, og vend dem så i de hakkede krydderurter og lidt groft salt
  8. 8
    Læg majsene på tallerkner, og pynt med et par spiselige blomster, hvis du har. Server det piskede hvidløgssmør ved siden af