Lun salat med blæksprutte og nye kartofler
FROKOST

Lun salat med blæksprutte og nye kartofler

Den lækreste lune salat med kartoffel og blæksprutte. Perfekt til de lune sommeraftener med et godt glas hvidvin til.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg blæksprutte ottearmet blæksprutte, renset (kan også købes på frost)
500 g nye kartofler
1 stk. citron
1 håndfuld frisk rosmarin
3 stk stængler blegselleri
3 spsk. oliven små sorte nicoiseoliven uden sten
- Ekstra jomfruolivenolie
- salt
- peber

1 stk. laurbærblad

Sådan gør du

  1. 1
    Læg sprutten i en stor gryde og dæk med koldt vand. Tilsæt et par hele peberkorn, et laurbærblad og en stor spsk. salt. Bring i kog og lad den simre ved lav varme under låg i ca. 1 time, eller til den er mør, når du stikker i den med en gaffel. Lad den køle af i gryden. Imens koges kartoflerne i godt saltet vand, til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad dem stå.
  2. 2
    Gnid overskydende farve af sprutten og flå skindet af. Du kan også fjerne de små sugekopper, dette gøres ved at trykke pege- og tommelfinger ned over armene, som om du ville smutte dem. Pas på, at kødet ikke går i stykker, når du gør det. Sugekopperne kan sagtens spises, det er en smagssag.
  3. 3
    Skær sprutten i mundrette stykker. Del kartoflerne i halve eller kvarte alt efter størrelse. Skær selleristænglerne i tynde skiver. Vend nu sprutte, kartofler, oliven og bladselleri sammen med rosmarinen, smag til med citronsaft, flagesalt og godt med olivenolie. Server lun eller kold.