Lun pastasalat
FROKOST

Lun pastasalat

Fyldig pastasalat til et stykke stegt kylling eller kalv. Kog kun pastaen al dente. Salaten skal have bid og må ikke klistre.
  • 4 Personer

Ingredienser

125 g pasta, gerne conchiglie (den muslingeformede)
1 glas glas artiskokker evt. erstart med soltørrede tomater
spsk. olie brug gerne olien fra artikskokkerne eller soltørrede tomater
1 spsk. hvidvinsedikke
1 stk. fed hvidløg
2 tsk. kapers
0.25 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. tørret rosmarin
nip chiliflager, tørrede
- Lidt peber og salt efter behov
100 g blandede spæde salater
1 håndfuld Friske urter evt. basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Kog pastaen i velsaltet vand efter anvisning på pakken. Dræn den herefter, og sæt den til side.   
  2. 2
     Hæld olien fra artiskokkerne (gem 2-3 spsk. til dressing). Skær dem i mindre stykker, og bland dem i pastaen.    
  3. 3
    Hæld olie, eddike, hvidløg, kapers, sennep og krydderier i et syltetøjsglas, og ryst det sammen.   
  4. 4
    Hæld dressingen i en skål, og vend pastaen heri. Smag til, og vend salat og urter i dressingen lige inden servering.