Lun pastasalat
Fyldig pastasalat til et stykke stegt kylling eller kalv. Kog kun pastaen al dente. Salaten skal have bid og må ikke klistre.

- 4 Personer
Ingredienser
125 g | pasta, gerne conchiglie (den muslingeformede) |
1 glas | glas artiskokker evt. erstart med soltørrede tomater |
spsk. | olie brug gerne olien fra artikskokkerne eller soltørrede tomater |
1 spsk. | hvidvinsedikke |
1 stk. | fed hvidløg |
2 tsk. | kapers |
0.25 tsk. | dijonsennep |
0.5 tsk. | tørret rosmarin |
nip | chiliflager, tørrede |
- | Lidt peber og salt efter behov |
100 g | blandede spæde salater |
1 håndfuld | Friske urter evt. basilikum |
Sådan gør du
- 1.Kog pastaen i velsaltet vand efter anvisning på pakken. Dræn den herefter, og sæt den til side.
- 2. Hæld olien fra artiskokkerne (gem 2-3 spsk. til dressing). Skær dem i mindre stykker, og bland dem i pastaen.
- 3.Hæld olie, eddike, hvidløg, kapers, sennep og krydderier i et syltetøjsglas, og ryst det sammen.
- 4.Hæld dressingen i en skål, og vend pastaen heri. Smag til, og vend salat og urter i dressingen lige inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#lette retter,
#forret,
#salater og #scoremiddag