Luksus julefrikadeller
- 4 Personer
- 30 Minutes
Fars
150 g | bacontern Du kan også bruge skårne baconskiver |
1 dl. | havregryn |
1 dl. | mælk |
500 g | hakket svine - og kalvekød |
1 stk. | zittauerløg |
1 håndfuld | timian, frisk |
1 | æble |
1 dl. | spidskål hakket |
0.5 tsk. | salt |
0.5 tsk. | sort peber friskkværnet |
20 g | smør |
1 spsk. | rapsolie |
1 stk. | æg |
Sådan gør du
-
1Kom bacontern på en kold pande, og steg, indtil de er sprøde og gyldne.
-
2Udblød havregryn i mælk.
-
3Bland hakket kød sammen med havregryn, æg, bacon, revet løg, timian, revet æble og hakket spidskål. Krydr til med salt og friskkværnet sort peber.
-
4Lav frikadeller med en ske og steg i smør og olie, indtil de har en fin sprød skorpe og er møre.
Tip!
Servering: Servér gerne frikadellerne sammen med en dejlig julesalat og ovn-ristede kartofler.