Løgtærte med rygeost og timian

Løgtærte smager helt fortræffeligt. Vi tilføjer rygeost og masser af frisk timian for ekstra smag. Husk at holde øje med løgene, så de bliver stegt bløde, men ikke får lov at branke. Tærten kan spises varm og kold.
Løgtærte med rygeost og timian
  • 6 Personer

Ingredienser

1 rulle tærtedej
2 tsk. olivenolie
500 g løg i tynde skiver
8 stængler frisk timian finthakket
3 stk æg str. M/L
150 g rygeost 10%
125 g cremefraiche 18%
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200/185 C. Læg tærtedejen i en velsmurt tærteform, og prik den med en gaffel. Forbag tærtebunden i 7-10 min.  
  2. 2.Lav imens fyldet. Varm olien på en pande over middel varme, og steg løgene klare og bløde. Tilsæt lidt timian, salt og peber undervejs. Lad herefter løgene køle i 5 min.   
  3. 3.Rør æg, rygeost, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål til en ensartet masse. Tilsæt løgene, og vend det hele sammen.  
  4. 4.Hæld æggemassen med løgene over den forbagte tærtebund. Bag tærten i ca. 25 min., til kanten er gylden, og æggemassen er fast. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen, #få ingredienser og #gæstemad og fest