Linsehummus med soltørrede tomater
- 8 Personer
Ingredienser
200 g | anicialinser |
4 fed | hvidløg |
lidt | salt |
100 g | soltørrede tomater i olie |
4 spsk. | olie fra de soltørrede tomater |
3 spsk. | æbleeddike eller citronsaft |
2 spsk. | chilisauce eller tomatpuré |
2 kviste | frisk oregano |
2 fed | hvidløg |
2 tsk. | sød paprika |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Kog linserne i vand tilsat hvidløgsfed og salt, efter anvisningen på pakken, til de er møre.
-
2Hæld kogevandet fra, men gem ca. 1 dl til justering af konsistensen. Lad linserne køle lidt af i en sigte, til de ikke længere er brandvarme.
-
3Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det til en ensartet og smørbar konsistens. Er den for fast, så tilsæt en lille smule kogevand ad gangen og blend mellem hver tilsætning. Smag humussen til med æbleeddike, chili, salt og peber.
Tip!
Brug linsehummus til at smøre i sandwiches, som dip til grøntsager eller som tilbehør til kød. Justér konsistensen med kogevandet alt efter, hvor flydende den skal være ved servering.