Lammekotelet og bagte tomater

Det magre lammekød holder sig saftigt og lækkert, når det steges med ben på koteletten.
Lammekotelet og bagte tomater
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk lammekoteletter
- salt
1 potte frisk oregano
4 stk fed hvidløg
400 g modne cherrytomater Gerne på stilk
4 spsk. olivenolie
- Lidt peber og salt

Citrondressing

3 spsk. olivenolie
1 stk. citron, revet skal og saft
- hvidløg, revet
- frisk oregano
1 tsk. honning
500 g kogte butter beans
1 stk. squash
2 dl. oliven Gerne blandede

Sådan gør du

  1. 1. Tag kødet ud 20 min. inden stegning, drys med salt, og gnid med overskårne hvidløgsfed og frisk oregano. Lad kødet trække.  
  2. 2.Dryp tomaterne med olie, drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 min. ved 180 grader. Rør ingredienserne til citron-dressingen sammen, og smag til.  
  3. 3.Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Steg yderligere 2-3 min. på hver side. Brug en ske til at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger. Læg det utildækket på et skærebræt.  
  4. 4.Vend bønner med citrondressing, squash, oliven og de bagte cherrytomater. Server det til kødet.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen og #hverdagens små mirakler