Lammekotelet og bagte tomater
HOVEDRET

Lammekotelet og bagte tomater

Det magre lammekød holder sig saftigt og lækkert, når det steges med ben på koteletten.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. lammekoteletter
- salt
1 potte frisk oregano
4 stk. fed hvidløg
400 g modne cherrytomater Gerne på stilk
4 spsk. olivenolie
- Lidt peber og salt

Citrondressing

3 spsk. olivenolie
1 stk. citron, revet skal og saft
- hvidløg, revet
- frisk oregano
1 tsk. honning
500 g kogte butter beans
1 stk. squash
2 dl. oliven Gerne blandede

Sådan gør du

  1. 1
     Tag kødet ud 20 min. inden stegning, drys med salt, og gnid med overskårne hvidløgsfed og frisk oregano. Lad kødet trække.  
  2. 2
    Dryp tomaterne med olie, drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 30 min. ved 180 grader. Rør ingredienserne til citron-dressingen sammen, og smag til.  
  3. 3
    Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Steg yderligere 2-3 min. på hver side. Brug en ske til at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger. Læg det utildækket på et skærebræt.  
  4. 4
    Vend bønner med citrondressing, squash, oliven og de bagte cherrytomater. Server det til kødet.