Kylling & bacon med brødsauce
- 4 Personer
- 60 Minutes
Det skal du bruge:
1 stk. | løg |
6 dl. | sødmælk |
2 tsk. | engelsk sennep (Colmans el. lign.) |
4 stk. | laurbærblade , små |
2 stk. | æg , storer |
0.5 stk. | muskatnød |
2 stk. | nelliker hele |
300 g | lyst brød |
- | kyllingeoverlår , med skind og ben |
2 skiver | røget mager bacon |
Basisfødevarer:
- | havsalt |
- | sort peber |
- | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 180 °C. Pil løget, skær det over på langs og derefter i tynde skiver. Læg det i en bradepande på 25 x 30 cm, og kom mælk, sennep, laurbærblade og æg i. Riv muskatnød og nelliker fint over, og tilsæt et nip havsalt og sort peber.
-
2Skær skorpen af brødet, og gem den. Riv indmaden ned i bradepanden, og bland det hele rigtig godt sammen. Dyp skorperne i blandingen, og læg dem i bradepanden langs med kanten.
-
3Gnid kyllingelårene med lidt salt, sort peber og olivenolie, og læg dem i bradepanden med skindsiden opad. Skær baconskiverne i halve, og kom dem i. Steg i 50 minutter, eller til det hele er gyldent. Server med årstidens grønt.
-
4Del et lille blomkål (400 g) i store buketter, lad pæne blade sidde på, vend det med lidt olivenolie, havsalt og sort peber, og brug det i stedet for kylling og bacon. Riv 80 g cheddar over, dæk bradepanden med stanniol, og steg som beskrevet herover – fjern stanniolen, når halvdelen af stegetiden er gået.