Kylling & bacon med brødsauce
AFTENSMAD

Kylling & bacon med brødsauce

Er der noget bedre end brødsauce? Det skulle da lige være kylling og bacon bagt i brødsauce. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Det skal du bruge:

1 stk. løg
6 dl. sødmælk
2 tsk. engelsk sennep (Colmans el. lign.)
4 stk. laurbærblade , små
2 stk. æg , storer
0.5 stk. muskatnød
2 stk. nelliker hele
300 g lyst brød
- kyllingeoverlår , med skind og ben
2 skiver røget mager bacon

Basisfødevarer:

- havsalt
- sort peber
- olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 180 °C. Pil løget, skær det over på langs og derefter i tynde skiver. Læg det i en bradepande på 25 x 30 cm, og kom mælk, sennep, laurbærblade og æg i. Riv muskatnød og nelliker fint over, og tilsæt et nip havsalt og sort peber.
  2. 2
    Skær skorpen af brødet, og gem den. Riv indmaden ned i bradepanden, og bland det hele rigtig godt sammen. Dyp skorperne i blandingen, og læg dem i bradepanden langs med kanten.
  3. 3
    Gnid kyllingelårene med lidt salt, sort peber og olivenolie, og læg dem i bradepanden med skindsiden opad. Skær baconskiverne i halve, og kom dem i. Steg i 50 minutter, eller til det hele er gyldent. Server med årstidens grønt.
  4. 4
    Del et lille blomkål (400 g) i store buketter, lad pæne blade sidde på, vend det med lidt olivenolie, havsalt og sort peber, og brug det i stedet for kylling og bacon. Riv 80 g cheddar over, dæk bradepanden med stanniol, og steg som beskrevet herover – fjern stanniolen, når halvdelen af stegetiden er gået.