Krydrede bagte, nye kartofler med cremet hummus
FROKOST

Krydrede bagte, nye kartofler med cremet hummus

De krydrede bagte kartofler kan både bruges som enkel hovedret, men er også er god som en del af en menu. De er for eksempel lækre til krydret grillet kød med en grøn salat.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 dåse kogte kikærter
1 stk. citron saft
1 fed hvidløg
1 tsk. havsalt
1 dl. Tahin hvid
1 kg kartofler
1 dl. olivenolie
1 tsk. ras el hanout færdig (krydderiblanding)
1 tsk. havsalt
3 stk. rødløg mellemstore
2 dl. lagereddike
150 g sukker
0.5 tsk. sennepsfrø
4 stk. hele peberkorn
- krydderurter efter smag
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader og vend kartoflerne med krydderiblandningen, olie og salt. Fordel i en bradepande.
  2. 2
    Lav de syltede løg ved at koge eddiken op med sukker og krydderier, og lad den simre nogle minutter, mens løgene skæres først i halve og derefter på tværs i tynde skiver. Hæld eddikelagen over løgene og lad dem stå og trække, mens resten forberedes.
  3. 3
    Sæt kartoflerne i ovnen på midterste rille og bag dem i ca. 45-50 minutter, til de er møre.
  4. 4
    Dræn kikærterne for væske og hæld dem i en gryde med vand. Kog kikærterne op (når de koges en ekstra gang, bliver hummussen særlig cremet og blød) og fjern de hinder fra kikærterne, som lægger sig i overfladen af kogevandet. Lad dem simre i et kvarters tid. Sigt kikærterne fra, men gem lidt af kogevandet. Kom tahin, citronsaft, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen. Massen vil blive ret tyk. Tilsæt nu kogevandet lidt ad gangen, til massen er cremet. Føj kikærterne til, og blend sammen. Tilsæt kogevand, til hummussen er cremet og lind, og smag til med salt og citron. Hvis du ønsker en mere fed konsistens, tilsættes mere tahin.
  5. 5
    Anret hummussen på et fad og fordel kartoflerne over. Læg de syltede løg ved. Herefter kan du krydre med krydderurter, dild eller bredbladet persille. Dryp med olie, giv et drys salt og måske lidt tørret chili og servér!