Krydrede bagte, nye kartofler med cremet hummus
- 4 Personer
Ingredienser
1 dåse | kogte kikærter |
1 stk. | citron saft |
1 fed | hvidløg |
1 tsk. | havsalt |
1 dl. | Tahin hvid |
1 kg | kartofler |
1 dl. | olivenolie |
1 tsk. | ras el hanout færdig (krydderiblanding) |
1 tsk. | havsalt |
3 stk. | rødløg mellemstore |
2 dl. | lagereddike |
150 g | sukker |
0.5 tsk. | sennepsfrø |
4 stk. | hele peberkorn |
- | krydderurter efter smag |
- | salt |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader og vend kartoflerne med krydderiblandningen, olie og salt. Fordel i en bradepande.
-
2Lav de syltede løg ved at koge eddiken op med sukker og krydderier, og lad den simre nogle minutter, mens løgene skæres først i halve og derefter på tværs i tynde skiver. Hæld eddikelagen over løgene og lad dem stå og trække, mens resten forberedes.
-
3Sæt kartoflerne i ovnen på midterste rille og bag dem i ca. 45-50 minutter, til de er møre.
-
4Dræn kikærterne for væske og hæld dem i en gryde med vand. Kog kikærterne op (når de koges en ekstra gang, bliver hummussen særlig cremet og blød) og fjern de hinder fra kikærterne, som lægger sig i overfladen af kogevandet. Lad dem simre i et kvarters tid. Sigt kikærterne fra, men gem lidt af kogevandet. Kom tahin, citronsaft, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen. Massen vil blive ret tyk. Tilsæt nu kogevandet lidt ad gangen, til massen er cremet. Føj kikærterne til, og blend sammen. Tilsæt kogevand, til hummussen er cremet og lind, og smag til med salt og citron. Hvis du ønsker en mere fed konsistens, tilsættes mere tahin.
-
5Anret hummussen på et fad og fordel kartoflerne over. Læg de syltede løg ved. Herefter kan du krydre med krydderurter, dild eller bredbladet persille. Dryp med olie, giv et drys salt og måske lidt tørret chili og servér!