Koteletter i vildtsauce
GæSTEMAD OG FEST

Koteletter i vildtsauce

Her får du en ret, der varmer om hjertet hos både store og små. En perfekt spise på efterårsaftener i godt selskab. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk koteletter ca. 150 g pr. stk
2 spsk. olie
lidt salt og lidt peber
300 g markchampignon I halve
300 g løg Skær i tynde både
100 g bacon I tern

Sauce

4 dl. kalvebouillon
2 spsk. ribsgelé
4 stk enebær Fint hakkede eller knuste
1 tsk. rosmarin
0.5 dl. piskefløde
lidt kulør
lidt Meljævning

Meljævning

0.5 dl. vand
2 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Varm panden godt op med olien, brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber.
  2. 2
    Læg koteletterne i et ovnfast fad.
  3. 3
    Steg baconternene sprøde.
  4. 4
    Brun herefter løg og svampe, til de er brune, og løgene er blevet bløde.
  5. 5
    Fordel løg, svampe og bacontern over koteletterne.
  6. 6
    Kog bouillon, ribsgelé, piskefløde, enebær og rosmarin op.
  7. 7
    Jævn saucen med lidt meljævning.
  8. 8
    Lad saucen koge igennem i 3-5 min.
  9. 9
    Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra ribsgelé, og giv den evt. lidt kulør
  10. 10
    Hæld saucen over koteletterne og grønsagsblandingen.
  11. 11
    Sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
  12. 12
    Pisk mel og vand til en klumpfri væske. Sigt fri for melklumper.
  13. 13
    Hæld meljævningen langsomt i den kogende sauce under konstant piskning. Lad saucen koge i ca. 3-5 min.