Koteletter i vildtsauce

Her får du en ret, der varmer om hjertet hos både store og små. En perfekt spise på efterårsaftener i godt selskab. 
Koteletter i vildtsauce
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk koteletter
2 spsk. olie

lidt salt og lidt peber
300 g markchampignon
300 g løg
100 g bacon

Sauce

4 dl. kalvebouillon
2 spsk. ribsgelé
4 stk enebær
1 tsk. rosmarin
0.5 dl. piskefløde
lidt kulør
lidt Meljævning

Meljævning

0.5 dl. vand
2 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  1. 1.Varm panden godt op med olien, brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber.
  2. 2.Læg koteletterne i et ovnfast fad.
  3. 3.Steg baconternene sprøde.
  4. 4.Brun herefter løg og svampe, til de er brune, og løgene er blevet bløde.
  5. 5.Fordel løg, svampe og bacontern over koteletterne.
  6. 6.Kog bouillon, ribsgelé, piskefløde, enebær og rosmarin op.
  7. 7.Jævn saucen med lidt meljævning.
  8. 8.Lad saucen koge igennem i 3-5 min.
  9. 9.Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra ribsgelé, og giv den evt. lidt kulør
  10. 10.Hæld saucen over koteletterne og grønsagsblandingen.
  11. 11.Sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
  12. 12.Pisk mel og vand til en klumpfri væske. Sigt fri for melklumper.
  13. 13.Hæld meljævningen langsomt i den kogende sauce under konstant piskning. Lad saucen koge i ca. 3-5 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen og #weekend og gæster