Koteletter i vildtsauce
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | koteletter ca. 150 g pr. stk |
2 spsk. | olie |
lidt | salt og lidt peber |
300 g | markchampignon I halve |
300 g | løg Skær i tynde både |
100 g | bacon I tern |
Sauce
4 dl. | kalvebouillon |
2 spsk. | ribsgelé |
4 stk. | enebær Fint hakkede eller knuste |
1 tsk. | rosmarin |
0.5 dl. | piskefløde |
lidt | kulør |
lidt | Meljævning |
Meljævning
0.5 dl. | vand |
2 spsk. | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Varm panden godt op med olien, brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber.
-
2Læg koteletterne i et ovnfast fad.
-
3Steg baconternene sprøde.
-
4Brun herefter løg og svampe, til de er brune, og løgene er blevet bløde.
-
5Fordel løg, svampe og bacontern over koteletterne.
-
6Kog bouillon, ribsgelé, piskefløde, enebær og rosmarin op.
-
7Jævn saucen med lidt meljævning.
-
8Lad saucen koge igennem i 3-5 min.
-
9Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra ribsgelé, og giv den evt. lidt kulør
-
10Hæld saucen over koteletterne og grønsagsblandingen.
-
11Sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
-
12Pisk mel og vand til en klumpfri væske. Sigt fri for melklumper.
-
13Hæld meljævningen langsomt i den kogende sauce under konstant piskning. Lad saucen koge i ca. 3-5 min.