Kølig pæresuppe
SNACKS OG TILBEHøR

Kølig pæresuppe

Pæren er tit en overset frugt i efteråret, hvor de danske æbler dratter ned fra træerne og kommer i alskens kager og desserter. Og det er synd, for pærerne kan også noget! Her serverer vi dem som en kold suppe med skønne chokoladesmåkager til. Mums. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Pæresuppe

5 dl. vand
2 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron
4 stk pærer
2 dl. mascarponeost

Chokoladesmåkager

120 g smør
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g mørk chokolade
0.5 stk. æg
80 g hvedemel
30 g havregryn
50 g kakao
0.5 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og sukker i en gryde. Kom citronsaft i, og kog op.
  2. 2
    Skær pærer i mindre stykker. Lad dem simre i sukkerlagen i 10 minutter. Sluk og afkøl. Fisk pærestykkerne op, og kom dem i en blender med mascarpone. Blend cremet, og juster konsistensen med sukkerlage.
  3. 3
    Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Hæld op i en skål, og kom sukker og vaniljesukker i. Pisk det sammen.
  4. 4
    Smelt chokoladen, og kom den i smørblandingen. Pisk ægget heri. Bland mel, havregryn, kakao og bagepulver sammen, og vend i. Saml dejen. Sæt dejen i køleskab i 1 time, så den kan samle sig.
  5. 5
    Tag dejen ud, og rul ud til en tykkelse på 5 mm. Det er nemt, hvis du lægger dejen mellem to stykker bagepapir.
  6. 6
    Skær dejen i små firkanter ca. 3x3 cm og læg på bagepapir. Bag kagerne, indtil de er lidt mere gyldne end dejens farve. Det tager cirka 7 minutter. Tag ud og afkøl.
  7. 7
    Server til suppen, spis som kammerjunkere i suppen eller knus og drys over.

Tip!

Suppen er cremet og mild, og den serveres med små, sprøde chokoladekager, som vi også selv bager.