Kølig pæresuppe
Pæren er tit en overset frugt i efteråret, hvor de danske æbler dratter ned fra træerne og kommer i alskens kager og desserter. Og det er synd, for pærerne kan også noget! Her serverer vi dem som en kold suppe med skønne chokoladesmåkager til. Mums.

- 4 Personer
- 45 Minutes
Pæresuppe
5 dl. | vand |
2 dl. | sukker |
2 tsk. | vaniljesukker |
1 stk. | citron |
4 stk | pærer |
2 dl. | mascarponeost |
Chokoladesmåkager
120 g | smør |
75 g | sukker |
1 tsk. | vaniljesukker |
100 g | mørk chokolade |
0.5 stk. | æg |
80 g | hvedemel |
30 g | havregryn |
50 g | kakao |
0.5 tsk. | bagepulver |
Sådan gør du
- 1.Kom vand og sukker i en gryde. Kom citronsaft i, og kog op.
- 2.Skær pærer i mindre stykker. Lad dem simre i sukkerlagen i 10 minutter. Sluk og afkøl. Fisk pærestykkerne op, og kom dem i en blender med mascarpone. Blend cremet, og juster konsistensen med sukkerlage.
- 3.Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve. Hæld op i en skål, og kom sukker og vaniljesukker i. Pisk det sammen.
- 4.Smelt chokoladen, og kom den i smørblandingen. Pisk ægget heri. Bland mel, havregryn, kakao og bagepulver sammen, og vend i. Saml dejen. Sæt dejen i køleskab i 1 time, så den kan samle sig.
- 5.Tag dejen ud, og rul ud til en tykkelse på 5 mm. Det er nemt, hvis du lægger dejen mellem to stykker bagepapir.
- 6.Skær dejen i små firkanter ca. 3x3 cm og læg på bagepapir. Bag kagerne, indtil de er lidt mere gyldne end dejens farve. Det tager cirka 7 minutter. Tag ud og afkøl.
- 7.Server til suppen, spis som kammerjunkere i suppen eller knus og drys over.
Tip!
Suppen er cremet og mild, og den serveres med små, sprøde chokoladekager, som vi også selv bager.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#snacks og tilbehør,
#dessert,
#morgenmad og brunch,
#vegetar,
#gæstemad og fest,
#picnic og #børnevenlig