Knæpkager
- 6 Personer
Ingredienser
500 g | sigtemel |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 tsk. | hjortetaksalt |
400 g | smør |
135 g | sukker |
1 | citron - økologisk den revede skal |
2 dl. | fløde |
2 stk. | æggeblommer |
Sådan gør du
-
1Bland mel, kardemomme og hjortetaksalt i en skål, og smuldr smørret i.
-
2Tilsæt sukker, citron og fløde, og ælt hurtigt dejen sammen.
-
3Kom i plasticpose, og lad hvile i køleskabet 1 time.
-
4Rul dejen tyndt (ca 3 mm) ud, og skær i ca 8x4 cm store firkanter.
-
5Læg på bageplader med bagepapir.
-
6Prik huller med en gaffel, og pensl kagerne med æggeblomme.
-
7Bag kagerne i varmluftsovn ved 185 grader eller i alm. ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.
Tip!
Kagerne blev tidligere bagt i eftervarmen i den store bageovn efter rugbrødet, og der blev brugt mel af rug, hvede og byg, som gjorde kagerne hårdere og mere støjende at spise. Traditionelt dekorerede hver gård sine kager med eget kagestempel. I dag går det an at lave mønsteret med en gaffel.