Klassisk pakora
FORRET

Klassisk pakora

Punjabs foretrukne snack på regnvejrsdage – serveret med en kop varm te og perfekt ledsaget af pakora-chutney eller frisk mynte-koriander-chutney.
  • 4 Personer
  • 1 Minute

Det kal du bruge:

160 g kartofler skrællet og skåret i tynde halvmåneformede skiver
150 g forårsløg , snittet i tynde ringe
50 g grønne chili ,milde - (Dolce de Bergamo), snittet i tynde ringe
180 g gult løg , skåret i tykke ringe
100 g babyspinat
50 g friskhakket koriander , finthakket
1.5 spsk. salt
0.5 tsk. gurkemeje
1 spsk. tørrede bukkehornsblade
0.5 tsk. ajwainfrø (caromfrø)
1 spsk. amchoor (mangopulver)
1 spsk. anardana (granatæblefrø)
1 spsk. spidskommenfrø
1 spsk. chiliflager
1.5 stødt koriander
180 g kikærtemel
25 g rismel
0.5 tsk. natron
- Lidt rapsolie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    I en stor skål blandes alle ingredienser grundigt sammen bortset fra kikærtemel, rismel og natron. Lad det hvile i 15 minutter, så grøntsagerne kan afgive væske.
  2. 2
    I en anden skål blandes kikærtemel, rismel og natron grundigt. Vend det derefter i grøntsagsblandingen, og rør det hele godt sammen.
  3. 3
    Tilsæt vand lidt ad gangen (ca. 2-3 dl), mens du rører. Dejen skal være fast og ikke for flydende, da grøntsagerne afgiver mere væske, mens dejen hviler.
  4. 4
    Lad dejen hvile i 20 minutter. Rør den godt igennem, gerne med hænderne, og smag til med salt. Konsistensen skal være blød, men ikke for tynd eller for fast. Tilsæt lidt vand, hvis nødvendigt.
  5. 5
    Varm rapsolie op i en dyb pande eller gryde ved middel varme. Når olien er varm nok, tag små portioner af dejen med en ske eller hænderne, og form dem let.
  6. 6
    Frituresteg i små portioner, så de ikke klumper sammen. Vend dem løbende, indtil de er gyldenbrune og sprøde på alle sider.
  7. 7
    Tag de sprøde pakora op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie. Serveres straks, mens de er sprøde og varme.