Klassisk hummus
- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte kikærter |
1 spsk. | Tahin (Sesampasta) |
0.5 stk. | citron Brug saften fra en halv citron |
0.5 dl. | vand Brug evt. kogevandet fra kikærterne |
2 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
0.5 tsk. | stødt spidskommen |
- | salt Tilføj efter behov |
lidt | chilli Tilføj evt. lidt stødt chili |
Sådan gør du
-
1Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
-
2Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med tahin, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
-
3Tilsæt hvidløg, spidskommen, salt og chili, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nødde-agtig og balanceret, ikke fad og flad.
-
4Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.