Klassisk hummus
FROKOST

Klassisk hummus

Dejligt mættende mellemmåltid sammen med grøntsager i stave. Brug kikærter fra dåse eller udblød og kog kikærterne selv.
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter
1 spsk. Tahin (Sesampasta)
0.5 stk. citron Brug saften fra en halv citron
0.5 dl. vand Brug evt. kogevandet fra kikærterne
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
0.5 tsk. stødt spidskommen
- salt Tilføj efter behov
lidt chilli Tilføj evt. lidt stødt chili

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2
    Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med tahin, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3
    Tilsæt hvidløg, spidskommen, salt og chili, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nødde-agtig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4
    Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.