Klassisk hummus

Dejligt mættende mellemmåltid sammen med grøntsager i stave. Brug kikærter fra dåse eller udblød og kog kikærterne selv.
Klassisk hummus
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter
1 spsk. Tahin
0.5 stk. citron
0.5 dl. vand
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
0.5 tsk. stødt spidskommen
- salt
lidt chilli

Sådan gør du

  1. 1.Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2.Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med tahin, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3.Tilsæt hvidløg, spidskommen, salt og chili, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nødde-agtig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #lette retter, #snacks og tilbehør, #tilbehør til frikadeller, #weekend og gæster, #vegetar, #tilbehør til kylling, #tilbehør steak og #laktosefri