Klassisk indbagt is i miniversion, hvor kontrasten mellem den iskolde is og den varme, luftige marengs giver en smagseksplosion ud over det sædvanlige. Skal serveres straks!
(Dessert 4 personer)
0 Personer
Ingredienser
1 stk.
lagkagebund
0.5 l
flødeis Sorbet kan også bruges
2 stk.
æggehvider evt. pasteuriserede
0.5 tsk.
citronsaft
50 g
sukker
75 g
flormelis
ANNONCE
Sådan gør du
1
Stik 4 runde cirkler ud af lagkagebunden, med en diameter på ca. 6 cm. Læg en blød kugle is ovenpå. Sæt de 4 iskager på frost ca. 1 time eller indtil 5 min. før servering.
2
Bland æggehvider og citronsaft i en skål. Pisk æggehviderne med citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til let, blødt skum.
3
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og derefter flormelis, og pisk videre, til marengsen er sej og skinnende. Kom marengsen i en sprøjtepose eller smør den direkte på de frosne iskager, så overfladen er dækket.
4
Brænd overfladen af marengsen med en gasbrænder. Eller varm ovnens grill op og sæt dem meget kortvarigt derunder, til iskagerne er gyldne på overfladen, men marengsen stadig er ubagt, blød og luftig. Server straks iskagerne.