Kirsten Mettes Bondeæggekage
AFTENSMAD

Kirsten Mettes Bondeæggekage

Endnu en skøn variant af æggekagen. I denne bruger vi bayerske pølser og kartofler, som gør æggekagen fyldig og morgenmadsagtig. 
  • 8 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

10 stk. æg
2 spsk. letmælk pr. æg, ca. 2 dl.
4 stk. kogte kartofler
10 stk. Bayerske pølser
2 håndfulde optøede ærter
- purløg
- Salt & peber

Sådan gør du

  1. 1
    Dejen hældes på en opvarmet pande med fedtstof i bunden.
  2. 2
    Når æggemassen er begyndt at blive fast i bunden, hældes fyldet på:
  3. 3
    Fire kogte kartofler (fra dagen før – kan brases før de fyldes i dejen).
  4. 4
    10 bayerske pølser skåret i korte stykker og vendt på en pande
  5. 5
    To håndfulde optøede ærter.
  6. 6
    Hele panden sættes i en 180 grader varm ovn og bager ca. 15 minutter – eller til æggemassen begynder at løfte sig og har en fast overflade.
  7. 7
    Den varme æggekage pyntes med klippet purløg.