Kikærtebøffer med søde kartofler og spidskålssalat
FROKOST

Kikærtebøffer med søde kartofler og spidskålssalat

Lækre kikærtebøffer med et strejf af spidskommen og søde kartofler til at binde det hele lidt sammen. Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider og i denne opskrift er der dels fuldkornshvedemel i farsen til bøfferne, dels serverer vi fuldkornsbrød til. Denne opskrift er udviklet af Fuldkornspartnerskabet og lever op til fuldkornslogoet.
  • 4 Personer

Kikærtebøffer

240 g kikærter (kogte)
20 g hørfrø
0.5 dl. vand
1 stk. løg
300 g søde kartofler
1 tsk. stødt spidskommen
0.5 tsk. fint salt
lidt peber

60 g fuldkornshvedemel hvid
1 bundt bredbladet persille gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål

1 stk. spidskål ca. 1 kg
0.5 tsk. sukker
0.5 tsk. fint salt
2 stk. æbler

Yoghurtdressing med hvidløg

1 dl. yoghurt naturel 1,5%
1 fed hvidløg
0.5 tsk. fint salt
lidt peber


Tilbehør

200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl kikærterne godt og afdryp. Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft. Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  2. 2
    Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groftrevet sød kartoffel, hvid fuldkornsmel og finthakket persille. Lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel. Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
  3. 3
    Halvér kålen. Fjern stokken og de yderste blade, og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både, og vend med kål.
  4. 4
    Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber. Servér sprød spidskål til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.

Tip!

Brug væsken fra dåsen med kikærter som erstatning for fx æggehvider i veganske dressinger og mayonnaise eller til at lave marengsbunde. Kikærtebøfferne kan også bruges som burgerbøffer!