Kartoffelsuppe med bacon
- 2 Personer
Ingredienser
0.5 kg | bagekartofler |
400 g | knoldselleri (½-1 hel) |
1 stk. | løg stort |
2 fed | hvidløg |
1 spsk. | olivenolie |
0.5 bundt | persillestilke |
2 stk. | laurbærblade |
1.5 l. | grøntsagsbouillon |
- | salt |
Topping
100 g | bacon i tern |
- | bredbladet persille |
- | brød |
Sådan gør du
-
1Er I mange, eller vil du spise suppe i flere dage, ganger du blot op.
-
2Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i meget grove stykker. Pil løget, og skær det i kvarte. Pil hvidløgene, og hak dem groft. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde i 6-8 minutter. De skal mørne let, men ikke tage farve. Bind evt. persillestilke og laurbærblade sammen med et stykke kødsnor. Læg krydderurterne i gryden, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
-
3Steg imens baconen sprød og gylden på en pande. Tag persillestilke og laurbærblade op af suppen, og kassér dem. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Anret suppen i dybe tallerkner. Top med bacon og hakket persille, og servér med brød.