Kartoffelsuppe med bacon
AFTENSMAD

Kartoffelsuppe med bacon

Totalt old school, men en klassisk kartoffelsuppe holder altid, og så får du tømt din grøntsagsskuffe. Opskriften er fra bogen “Louisas billige favoritter” af Louisa Lorang.
  • 2 Personer

Ingredienser

0.5 kg bagekartofler
400 g knoldselleri (½-1 hel)
1 stk. løg stort
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
0.5 bundt persillestilke
2 stk. laurbærblade
1.5 l. grøntsagsbouillon
- salt

Topping

100 g bacon i tern
- bredbladet persille
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Er I mange, eller vil du spise suppe i flere dage, ganger du blot op.
  2. 2
    Skræl kartofler og selleri, og skær begge dele i meget grove stykker. Pil løget, og skær det i kvarte. Pil hvidløgene, og hak dem groft. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde i 6-8 minutter. De skal mørne let, men ikke tage farve. Bind evt. persillestilke og laurbærblade sammen med et stykke kødsnor. Læg krydderurterne i gryden, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
  3. 3
    Steg imens baconen sprød og gylden på en pande. Tag persillestilke og laurbærblade op af suppen, og kassér dem. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Anret suppen i dybe tallerkner. Top med bacon og hakket persille, og servér med brød.