Kartoffelrøsti med gedeost og figner
AFTENSMAD

Kartoffelrøsti med gedeost og figner

Kartofler kan anvendes på et hav af måder. Her har vi revet dem og stegt sprøde røsti, som vi serverer med lun gedeost og tørrede figner. Passer fint som en lille forret eller som osteanretning før desserten.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. kartofler mellemstore
lidt olivenolie
1 rulle gedeost ca. 200 g
8 stk. figner tørrede eller friske

Balsamicoglasering

2 dl. balsamicoeddike
1 spsk. ahornsirup

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C.
  2. 2
    Riv kartoflerne groft, og pres væden fra.
  3. 3
    Tag reven kartoffel op med fingrene, og form til en kugle Læg ned på en pande med olie, og pres flade. Steg røsti let gyldne på begge sider. Læg på en bageplade med bagepapir.
  4. 4
    Kom balsamico i en lille gryde, og lad den simre, indtil den begynder at blive tyk. Kig allerede efter 3-4 minutter, tag af varmen, og rør ahornsirup i. Afkøl.
  5. 5
    Skær osten i skiver, og fordel over røsti. Lad osten blive lun i ovnen i nogle få minutter. Tag ud og server med figner og dryp med glasering.