Kartoffelrøsti med gedeost og figner
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | kartofler mellemstore |
lidt | olivenolie |
1 rulle | gedeost ca. 200 g |
8 stk. | figner tørrede eller friske |
Balsamicoglasering
2 dl. | balsamicoeddike |
1 spsk. | ahornsirup |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 C.
-
2Riv kartoflerne groft, og pres væden fra.
-
3Tag reven kartoffel op med fingrene, og form til en kugle Læg ned på en pande med olie, og pres flade. Steg røsti let gyldne på begge sider. Læg på en bageplade med bagepapir.
-
4Kom balsamico i en lille gryde, og lad den simre, indtil den begynder at blive tyk. Kig allerede efter 3-4 minutter, tag af varmen, og rør ahornsirup i. Afkøl.
-
5Skær osten i skiver, og fordel over røsti. Lad osten blive lun i ovnen i nogle få minutter. Tag ud og server med figner og dryp med glasering.