Prøv denne ret, hvis du elsker flødekartofler. Fadet her smager af lidt mere, fordi vi putter svampe og hakket persille i.
4 Personer
Ingredienser
50 g
smør
1 kg
kartofler
1 kg
Karl Johan svamp
150 g
parmesanost
1 bundt
persille
1 dl
vand
-
salt og peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Varm ovnen op til 180 grader.
2
Smelt smørret. Smør et ovnfast fad med en del af det.
3
Riv osten. Skyl persillen meget grundigt og hak den.
4
Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
5
Læg kartofler og svampe i lag i fadet. Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og peber og dryp med lidt smør. Tilsæt vandet.
6
Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 grader varme ovn i en time. Skru op til 225 grader. Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 grader.