Kartoffelfad med svampe
- 4 Personer
Ingredienser
50 g | smør |
1 kg | kartofler |
1 kg | Karl Johan svamp |
150 g | parmesanost |
1 bundt | persille |
1 dl. | vand |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 180 grader.
-
2Smelt smørret. Smør et ovnfast fad med en del af det.
-
3Riv osten. Skyl persillen meget grundigt og hak den.
-
4Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
-
5Læg kartofler og svampe i lag i fadet. Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og peber og dryp med lidt smør. Tilsæt vandet.
-
6Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 grader varme ovn i en time. Skru op til 225 grader. Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 grader.