Kartoffelfad med svampe
AFTENSMAD

Kartoffelfad med svampe

Prøv denne ret, hvis du elsker flødekartofler. Fadet her smager af lidt mere, fordi vi putter svampe og hakket persille i.
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g smør
1 kg kartofler
1 kg friske karljohansvampe eller lignende gode, spiselige (!) rørhatte
150 g parmesanost
1 bundt persille
1 dl. vand
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 180 grader.
  2. 2
    Smelt smørret. Smør et ovnfast fad med en del af det.
  3. 3
    Riv osten. Skyl persillen meget grundigt og hak den.
  4. 4
    Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
  5. 5
    Læg kartofler og svampe i lag i fadet. Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og peber og dryp med lidt smør. Tilsæt vandet.
  6. 6
    Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 grader varme ovn i en time. Skru op til 225 grader. Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 grader.