Kartoffelfad med svampe

Prøv denne ret, hvis du elsker flødekartofler. Fadet her smager af lidt mere, fordi vi putter svampe og hakket persille i.
Kartoffelfad med svampe
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g smør
1 kg kartofler
1 kg friske karljohansvampe eller lignende gode, spiselige (!) rørhatte
150 g parmesanost
1 bundt persille
1 dl. vand
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Varm ovnen op til 180 grader.
  2. 2.Smelt smørret. Smør et ovnfast fad med en del af det.
  3. 3.Riv osten. Skyl persillen meget grundigt og hak den.
  4. 4.Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
  5. 5.Læg kartofler og svampe i lag i fadet. Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og peber og dryp med lidt smør. Tilsæt vandet.
  6. 6.Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 grader varme ovn i en time. Skru op til 225 grader. Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #få ingredienser, #tilbehør culottesteg og #tilbehør oksemørbrad