Kartoffelfad med svampe
Prøv denne ret, hvis du elsker flødekartofler. Fadet her smager af lidt mere, fordi vi putter svampe og hakket persille i.

- 4 Personer
Ingredienser
50 g | smør |
1 kg | kartofler |
1 kg | friske karljohansvampe eller lignende gode, spiselige (!) rørhatte |
150 g | parmesanost |
1 bundt | persille |
1 dl. | vand |
- | salt og peber |
Sådan gør du
- 1.Varm ovnen op til 180 grader.
- 2.Smelt smørret. Smør et ovnfast fad med en del af det.
- 3.Riv osten. Skyl persillen meget grundigt og hak den.
- 4.Skær kartofler og svampe i meget tynde skiver.
- 5.Læg kartofler og svampe i lag i fadet. Drys hvert lag med ost, persille, en lille smule salt og peber og dryp med lidt smør. Tilsæt vandet.
- 6.Dæk fadet med låg eller lignende og stil det i den 180 grader varme ovn i en time. Skru op til 225 grader. Tag låget af fadet, og lad retten brune 10 minutter ved 225 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#få ingredienser,
#rødder og knolde,
#tilbehør culottesteg og #tilbehør oksemørbrad