Kanelsnegle i airfryer
BAGVæRK

Kanelsnegle i airfryer

En ægte kagefavorit, der er endnu nemmere at tilberede i en airfryer. Opskriften er fra bogen "Flere airfryerfavoritter" af Anne-Kathrine Palm Schelde
  • 9 Personer
  • 90 Minutes

Dej

1 dl. mælk lunkent
25 g gær

0.5 tsk. salt groft
2 spsk. sukker
1 stk. æg
300 g hvedemel
40 g smør blødt

Remonce

75 g sukker
75 g smør blødt
2 tsk. kanel stødt

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri.
  2. 2
    Tilsæt salt, sukker, æg, hvedemel og smør, og ælt til en blank og smidig dej.
  3. 3
    Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  4. 4
    Kom sukker, smør og kanel i en skål, og rør det sammen til en blød remonce.
  5. 5
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et kvadrat (ca. 25 x 20 cm). Fordel remoncen på dejen i et jævnt lag. Rul herefter dejen sammen på den brede led, og del den i 9 snegle.
  6. 6
    Læg et stykke bagepapir i trådkurven/på risten, og fordel sneglene herpå.
  7. 7
    Sæt skuffen i den SLUKKEDE airfryer, og lad sneglene efterhæve i 30 minutter.
  8. 8
    Tilbered ved 175 °C i ca. 12-14 minutter, indtil sneglene er gyldne og gennembagte. Pynt evt. med glasur.

Tip!

"Personligt synes jeg ikke, at det giver mening at lave store portioner kanelsnegle i airfryeren, som skal bages over flere omgange, men den er perfekt til en lille portion sammenbagte kanelsnegle," siger Anne-Kathrine Palm Schelde, der er forfatter til opskriften.