Kanelsnegle i airfryer
- 9 Personer
- 90 Minutes
Dej
1 dl. | mælk lunkent |
25 g | gær |
0.5 tsk. | salt groft |
2 spsk. | sukker |
1 stk. | æg |
300 g | hvedemel |
40 g | smør blødt |
Remonce
75 g | sukker |
75 g | smør blødt |
2 tsk. | kanel stødt |
Sådan gør du
-
1Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri.
-
2Tilsæt salt, sukker, æg, hvedemel og smør, og ælt til en blank og smidig dej.
-
3Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
-
4Kom sukker, smør og kanel i en skål, og rør det sammen til en blød remonce.
-
5Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et kvadrat (ca. 25 x 20 cm). Fordel remoncen på dejen i et jævnt lag. Rul herefter dejen sammen på den brede led, og del den i 9 snegle.
-
6Læg et stykke bagepapir i trådkurven/på risten, og fordel sneglene herpå.
-
7Sæt skuffen i den SLUKKEDE airfryer, og lad sneglene efterhæve i 30 minutter.
-
8Tilbered ved 175 °C i ca. 12-14 minutter, indtil sneglene er gyldne og gennembagte. Pynt evt. med glasur.
Tip!
"Personligt synes jeg ikke, at det giver mening at lave store portioner kanelsnegle i airfryeren, som skal bages over flere omgange, men den er perfekt til en lille portion sammenbagte kanelsnegle," siger Anne-Kathrine Palm Schelde, der er forfatter til opskriften.