Kalvespyd med sesamdressing (goma) og ærtesalat
AFTENSMAD

Kalvespyd med sesamdressing (goma) og ærtesalat

Lad ærterne få en central rolle i retten med de saftige kalvespyd. Husk at lægge træspyddene i vand, før du skal bruge dem, hvis de skal grilles.
  • 4 Personer

Sushiris

4 dl. sushiris
5.5 dl. vand
4 spsk. riseddike
2 spsk. sukker
0.5 tsk. salt

Kalvespyd

3 stk kalvekød møre bøffer
2 spsk. olie
lidt salt og sort peber

Dressing

250 g sesamfrø
1 dl. Vindruekerneolie
0.75 dl. soja
4 spsk. riseddike
2 stk fed hvidløg
1 stk. dadel stor
1 tsk. chiliflager
4 spsk. limesaft
3.5 dl. vand

Salat

250 g friskpillede grønne ærter
2 stilke blegselleri
lidt ærteskud

Sådan gør du

  1. 1
    Kom ris og vand i en gryde og kog i 10 minutter. Sluk og lad risen trække under låg i 10 min. 
  2. 2
    Bland riseddike, sukker og salt sammen, og rør i den kogte ris. 
  3. 3
    Skær bøfferne i 3 centimeter brede stykker og sæt på grillpinde. Krydr med salt og peber. 
  4. 4
    Kom sesamfrø og olie på en pande. Rist, imens du vender rundt og holder øje. 
  5. 5
    Kom de ristede sesam og olie i en blender med soja, eddike, hvidløg, dadel, chili, limesaft og 1 dl af vandet. Blend sammen, imens du tilføjer vand. Du kan blende dressingen helt fin eller lade den forblive lidt grov i konsistensen. 
  6. 6
    Steg eller gril kødet i 2-3 minutter i olien. Giv ærterne et opkog i 1 minut. Afdryp og skyl i koldt vand. Skær blegselleri i tynde strimler, og vend med ærter og ærteskud. Server spyd med sesamdressing, salat og ris.

Tip!

Vi laver rigeligt med sesamdressing. Den er nemlig god til alle former for grøntsager og holder sig fint i køleskabet i 5 dage.