Kålsalat med nudler og thaidressing
- 4 Personer
Ingredienser
50 g | fuldkornsnudler |
5 dl. | vand |
tsk. | groft salt |
100 g | ekstra fine ærter |
5 dl. | kogende vand |
25 g | sukkerærtespirer |
1 stk. | spidskål fintsnittet |
150 g | agurk i stænger |
Thaidressing
1 spsk. | friskpresset limesaft |
1 spsk. | flydende honning |
1 spsk. | japansk sojasauce |
2 tsk. | fiskesovs |
2 tsk. | finthakket rød chilipeber |
1 spsk. | vand |
3 spsk. | sesamfrø |
Sådan gør du
-
1Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
-
2Efter ca. 2 min. under omrøring er nudlerne „løst op“ og møre uden at være bløde.
-
3Hæld vandet fra nudlerne og overhæld dem med koldt vand.
-
4Lad nudlerne dryppe af i en sigte.
-
5Kom ærterne i en skål og hæld dem over med kogende vand.
-
6Kom ærterne i en sigte.
-
7Skær de grønne toppe af sukkerærtespirerne og gem dem til pynt.
-
8Skær det hvide fra sukkerærtespirerne i små stykker og bland dem med spidskål, nudler, agurk og de optøede ærter.
-
9Thaidressing: Rør alle ingredienserne sammen og bland dressing og salat.
-
10Stil kålsalaten tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Vend rundt og smag til.
-
11Kom imens sesamfrøene på en kold pande og rist dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 1 min. ved jævn varme.
-
12Server kålsalaten i en skål med alle ingredienserne blandet eller på et stort fad lagvis eller stribevis.
-
13Vend dressingen i eller server til.
-
14Pynt kålsalaten med ristede sesamfrø og de grønne sukkerærtespirer.
-
15Salaten kan spises til et stykke fisk eller kyllingekød, som tilbehør til en gryderet eller til en fiskemad til frokost.