Kåldolmere med svamp og okse
Kålklassikeren fyldes med en farsblanding af løg, oksekød og svampe. Bag dolmerne i en smurt ildfast form, så holder de på formerne.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | rødkål |
Fars
400 g | hakket oksekød(6-8%) |
1 tsk. | løg |
150 g | svampe |
1 stk. | æg |
1 dl. | piskefløde |
2 spsk. | sojasauce |
1 spsk. | friskhakket timian |
- | knust peber |
2 spsk. | olie |
300 g | sorte fuldkornsris Almindelige fuldkornsris kan også anvendes |
1 stk. | hokkaido græskar |
lidt | olie |
- | salt |
Sådan gør du
- 1.Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.
- 2.Sæt ovnen på 200 grader.
- 3.Skær stokken ud af kålen, og løsn cirka 12 kålblade. Skær lidt af den bredeste stilk fra hvert blad. Giv kålbladene et opkog i et minut, tag dem op og afdryp dem.
- 4.Kom kød i en skål. Hak løg og svamp fint, og bland farsen sammen, og bland farsen med æg, piskefløde, timian og sojasauce.
- 5.Læg fars på hvert kålblad. Fold bladet om farsen, og rul det sammen.
- 6. Hvis bladene ikke er meget store, er det godt at lukke dem med halve trægrillspyd.
- 7.Læg dem i en smurt ildfast form, og dryp olie henover. Bag kåldolmerne i cirka 35 minutter. Dæk dem med alufolie, hvis de bliver for mørke.
- 8.Kog risene efter anvisning.
- 9.Skær hokkaidogræskar i tynde både, og steg dem møre i olie på en pande. Krydr med salt.
- 10.Server kåldolmerne med ris og græskar.
Tip!
Skift halvdelen af kødet ud med kogt ris.