Kåldolmere med svamp og okse
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | rødkål |
Fars
400 g | hakket oksekød(6-8%) |
1 tsk. | løg |
150 g | svampe |
1 stk. | æg |
1 dl. | piskefløde |
2 spsk. | sojasauce |
1 spsk. | friskhakket timian |
- | knust peber |
2 spsk. | olie |
300 g | sorte fuldkornsris Almindelige fuldkornsris kan også anvendes |
1 stk. | hokkaido græskar |
lidt | olie |
- | salt |
Sådan gør du
-
1Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.
-
2Sæt ovnen på 200 grader.
-
3Skær stokken ud af kålen, og løsn cirka 12 kålblade. Skær lidt af den bredeste stilk fra hvert blad. Giv kålbladene et opkog i et minut, tag dem op og afdryp dem.
-
4Kom kød i en skål. Hak løg og svamp fint, og bland farsen sammen, og bland farsen med æg, piskefløde, timian og sojasauce.
-
5Læg fars på hvert kålblad. Fold bladet om farsen, og rul det sammen.
-
6Hvis bladene ikke er meget store, er det godt at lukke dem med halve trægrillspyd.
-
7Læg dem i en smurt ildfast form, og dryp olie henover. Bag kåldolmerne i cirka 35 minutter. Dæk dem med alufolie, hvis de bliver for mørke.
-
8Kog risene efter anvisning.
-
9Skær hokkaidogræskar i tynde både, og steg dem møre i olie på en pande. Krydr med salt.
-
10Server kåldolmerne med ris og græskar.
Tip!
Skift halvdelen af kødet ud med kogt ris.