Kål, kærlighed og karry
AFTENSMAD

Kål, kærlighed og karry

Kål er en gave til det vegetariske køkken. Der er så mange skønne sorter og typer – og så meget smag og så mange anvendelsesmuligheder. Vær med i denne kærlighedserklæring til kål, der bliver stegt, bagt og dampet – og serveret med en utrolig skøn, varm karry-sauce. Opskriften er fra “Camillos Grønne Køkken“ af Jørgen Smidstrup og Helle Marietta Pedersen.
  • 4 Personer
  • 55 Minutes

Det skal du bruge:

1 spidskål , grøn
1 spidskål , rød
250 g broccoli
250 g palmekål
5 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør
- flagesalt
- friskkværnet peber

Karrry-sauce:

6 fed hvidløg
1 spsk. karry
0.5 tsk. flagesalt
1 dl Ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. bredbladet persille
1 spsk. Friske koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl spidskål, og skær det i tykke skiver. Læg skiverne forsigtigt på en bageplade, beklædt med bagepapir. Stænk med olivenolie (1-2 spsk.), drys med flagesalt, og kværn peber over. Bag spidskål i den varme ovn i cirka 25 minutter, til de har fået god farve.
  2. 2
    Pil hvidløg, og stød dem sammen med salt og karry i en morter. Hæld det i en lille gryde sammen med olivenolie og smør. Lad det smelte sam¬men ved ganske svag varme. Det skal ikke boble eller bruse, bare simre lige så stille i et par minutter, indtil smørret er smeltet. Hak persille og koriander fint, og vend det i saucen.
  3. 3
    Del broccolien i små buketter. Damp dem i kogende, letsaltet vand i 2 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte, og lad broccolien dryppe af. Steg dem på en pande i olivenolie (1 spsk. og 1 spsk. smør) i 3-4 minutter. Drys flagesalt over.
  4. 4
    Skyl palmekål, og snit det i store stykker. Steg dem ganske kort på en varm pande i olivenolie (2 spsk.), 3-4 minutter. Drys med flagesalt, og kværn peber over.
  5. 5
    Anret på et stort fad eller bræt. Karry-saucen serveres varm sammen med de dampede, stegte og bagte kål.

Tip!

Alle kål er velkomne i denne kærlighedsduet mellem kål og karry. Prøv også rosenkål, stegt eller ovnbagt grønkål, stegt savoykål eller hvidkål, dampet blomkål eller romanesco.