Julekys med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk
DESSERT

Julekys med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk

Traditionel opskrift fra Odense Marcipan, der forvandler basisingredienser til luftige flødeboller med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk. 
  • 0 Personer

Ingredienser

500 g Odense Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl. vand
150 g past. æggehvider
250 g Odense mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Odense Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
  2. 2
    Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op.
  3. 3
    Lad det koge yderligere i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
  4. 4
    Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
  5. 5
    Guffet skal være helt stift og fast.
  6. 6
    Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose.
  7. 7
    Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  8. 8
    Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet Odense Mørk Overtræk.