Julekys med marcipanbund og sprødt chokoladeovertræk
- 0 Personer
Ingredienser
500 g | Odense Ren Rå Marcipan |
300 g | sukker |
1 dl. | vand |
150 g | past. æggehvider |
250 g | Odense mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Odense Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
-
2Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op.
-
3Lad det koge yderligere i 2 min. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
-
4Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min.
-
5Guffet skal være helt stift og fast.
-
6Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose.
-
7Flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
-
8Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet Odense Mørk Overtræk.