Jitterbuggare
Småkager med samme navn som dansen. Kagen består af en mørdej og en marengsdej. På Rosendahl Trädgårdskafé er kagerne med citron, og sådan har vi lavet dem her. I halvdelen af kagerne er marengsen rørt med kakao.

- 0 Personer
Kagedej
200 g | smør |
1 dl. | sukker |
2 tsk. | vaniljesukker |
- | Revet skal fra 1 økologisk citron |
4.5 dl. | hvedemel |
Marengs
1 stk. | æggehvide |
5 spsk. | sukker |
1 spsk. | kakao |
Sådan gør du
- 1.Rør smør skåret i tern, sukker, vanilje-sukker, citron og hvedemel sammen og form en god mørdej.
- 2.Læg dejen i plasticpose i køleskab i 1 time.
- 3.Sæt ovnen på varmluft og 175 grader.
- 4.Kom æggehvide og sukker i en skål og pisk det sammen til stiv marengs.
- 5.Del dejen i to dele og rul tyndt ud, ca. 20x30 cm. Det er nemmest mellem to stykker bagepapir.
- 6.Fordel halvdelen af marengsdejen på mørdejen.
- 7.Rul sammen til en lang roulade.
- 8.Skær i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på bradepande med bagepapir.
- 9.Rør resten af marengsen med kakao og gentag processen med den anden dej.
- 10.Bag kagerne gyldne og fine. Begynd at kikke efter 15 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #få ingredienser