Is med ricotta, kirsebær og rødbede
DESSERT

Is med ricotta, kirsebær og rødbede

Her er desserten for alle osteelskere, der samtidig er nem at lave. Lav en lækker flødeis med ricotta, og pynt med tynde skiver kandiseret rødbede for at give et raffineret udtryk og et sødligt pift.     Opskrift:www.ostogko.dk
  • 4 Personer

Ricotta-is

2.5 dl. fløde
2.5 dl. sødmælk
5 stk æggeblommer
2 spsk. sukker
0.5 stk. vaniljestang
300 g ricotta

Kandiseret rødbede

1 stk. rødbede
1.5 dl. sukker
1.5 dl. vand
2 stk stjerneanis

Pynt

1 bundt thai-basilikum
0.5 dl. smagsneutral olie
20 g grofthakkede pistacienødder (Usaltede)
- amarena kirsebær
- rød skovsyre

Sådan gør du

  1. 1
    Fløde og mælk bringes i kog, hvorefter det tages af varmen. 
  2. 2
    Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftigt, hvorefter flødeblandingen tilsættes i en tynd stråle. Herefter returneres blandingen til gryden og varmes til 80-82º under omrøring.
  3. 3
    Blandingen kommes i en blender, og blendes mens ricotta tilsættes. Herefter køles den helt ned og køres på ismaskine.
  4. 4
    Rødbeden skæres i tynde skiver på en mandolin.
  5. 5
    Sukker, vand og stjerneanis bringes i kog. Hvorefter rødbederne kommes ved og koges 1 minut. Derefter slukkes varmen, og rødbederne lægges på en bageplade, hvorefter de tørres ved 100º i ovnen i ca. 2 timer.
  6. 6
    Basilikumbladene blendes med olie, og trækker i 10 minutter, før det sigtes igennem et fint klæde. 
  7. 7
    Læg en kugle is i en tallerken. Kom amarenakirsebær og lidt basilikumolie ved. Top med rødbedechips, skovsyre og pistacienødder.