Is med ricotta, kirsebær og rødbede
- 4 Personer
Ricotta-is
2.5 dl. | fløde |
2.5 dl. | sødmælk |
5 stk | æggeblommer |
2 spsk. | sukker |
0.5 stk. | vaniljestang |
300 g | ricotta |
Kandiseret rødbede
1 stk. | rødbede |
1.5 dl. | sukker |
1.5 dl. | vand |
2 stk | stjerneanis |
Pynt
1 bundt | thai-basilikum |
0.5 dl. | smagsneutral olie |
20 g | grofthakkede pistacienødder (Usaltede) |
- | amarena kirsebær |
- | rød skovsyre |
Sådan gør du
-
1Fløde og mælk bringes i kog, hvorefter det tages af varmen.
-
2Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftigt, hvorefter flødeblandingen tilsættes i en tynd stråle. Herefter returneres blandingen til gryden og varmes til 80-82º under omrøring.
-
3Blandingen kommes i en blender, og blendes mens ricotta tilsættes. Herefter køles den helt ned og køres på ismaskine.
-
4Rødbeden skæres i tynde skiver på en mandolin.
-
5Sukker, vand og stjerneanis bringes i kog. Hvorefter rødbederne kommes ved og koges 1 minut. Derefter slukkes varmen, og rødbederne lægges på en bageplade, hvorefter de tørres ved 100º i ovnen i ca. 2 timer.
-
6Basilikumbladene blendes med olie, og trækker i 10 minutter, før det sigtes igennem et fint klæde.
-
7Læg en kugle is i en tallerken. Kom amarenakirsebær og lidt basilikumolie ved. Top med rødbedechips, skovsyre og pistacienødder.