Indisk linsesuppe med stegt aubergine og squash
- 4 Personer
Suppe
200 g | røde linser |
2 stk. | løg |
1 stk. | peberfrugt |
3 fed | hvidløg |
2.5 tsk. | garam masala |
0.5 tsk. | gurkemeje |
1 tsk. | stødt koriander |
5 dl. | tomatsauce |
2.5 dl. | vand |
1 tsk. | revet ingefær Kan undlades |
1 dåse | kokosmælk |
Topping
1 stk. | aubergine |
1 stk. | squash |
2 fed | hvidløg |
1.5 spsk. | olivenolie |
Tilbehør
- | brød F.eks. naanbrød |
lidt | yoghurt |
Sådan gør du
-
1Skyl linserne under koldt vand og kog dem møre i rigeligt vand med lidt salt ca. 15 min. Hæld overskydende vand fra.
-
2Pil og skær løg, hvidløg og peberfrugt i mindre tern.
-
3Steg løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde med lidt olivenolie i 3-4 min. Tilsæt krydderier, tomatsauce, kogte linser og 2½ dl vand og kog det i ca. 12 min. Rør i det undervejs, så det ikke sætter sig i bunden.
-
4Tilsæt kokosmælken og ingefær og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere garam masala.
-
5Skær auberginen i mindre tern. Pil og hak eller pres hvidløg. Skær squashen i strimler. Steg aubergineternene gyldne og møre på en pande med rigelig olivenolie i 4-5 min. Krydr med hvidløg, salt, peber og vend med squashstrimler.
-
6Anret linsesuppen i skåle og top med stegt aubergine og squash. Spis brød til, f.eks. naanbrød. Og giv f.eks. en skefuld yoghurt i suppen.