Indisk linsesuppe med stegt aubergine og squash
AFTENSMAD

Indisk linsesuppe med stegt aubergine og squash

Garam masala, gurkemeje og stødt koriander giver linsesuppen her styrke og karakter. Server den f.eks. med indisk naanbrød.
  • 4 Personer

Suppe

200 g røde linser
2 stk. løg
1 stk. peberfrugt
3 fed hvidløg
2.5 tsk. garam masala
0.5 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt koriander
5 dl. tomatsauce
2.5 dl. vand
1 tsk. revet ingefær Kan undlades
1 dåse kokosmælk

Topping

1 stk. aubergine
1 stk. squash
2 fed hvidløg
1.5 spsk. olivenolie

Tilbehør

- brød F.eks. naanbrød
lidt yoghurt

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl linserne under koldt vand og kog dem møre i rigeligt vand med lidt salt ca. 15 min. Hæld overskydende vand fra.
  2. 2
    Pil og skær løg, hvidløg og peberfrugt i mindre tern.
  3. 3
    Steg løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde med lidt olivenolie i 3-4 min. Tilsæt krydderier, tomatsauce, kogte linser og 2½ dl vand og kog det i ca. 12 min. Rør i det undervejs, så det ikke sætter sig i bunden.
  4. 4
    Tilsæt kokosmælken og ingefær og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere garam masala.
  5. 5
    Skær auberginen i mindre tern. Pil og hak eller pres hvidløg. Skær squashen i strimler. Steg aubergineternene gyldne og møre på en pande med rigelig olivenolie i 4-5 min. Krydr med hvidløg, salt, peber og vend med squashstrimler.
  6. 6
    Anret linsesuppen i skåle og top med stegt aubergine og squash. Spis brød til, f.eks. naanbrød. Og giv f.eks. en skefuld yoghurt i suppen.