Indisk fisk i fad med grønne sager
AFTENSMAD

Indisk fisk i fad med grønne sager

Den kraftige, røde farve og det hjerteformede fad gør denne ret perfekt til en hyggelig valentinsmiddag derhjemme. I så fald bør du overveje, om du skal skrue ned for mængden af hvidløg i den saftige fiskeret.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1200 g grøntsager af alle slags
4 fed hvidløg
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1.5 spsk. karry eller garam masala
4 stk. laurbærblade
- salt
400 g fiskefilet
- korn, ris, bulgur eller quinoa
- lime- eller citronbåde
- evt. chutney eller chilisovs

Sådan gør du

  1. 1
    Snit grøntsagerne fint.
  2. 2
    Læg dem i et fad på ca. 35x25 cm.
  3. 3
    Riv hvidløget.
  4. 4
    Bland hvidløg, tomater, kokosmælk, karry, laurbær og salt.
  5. 5
    Fordel sovsen over grøntsagerne, og vend rundt.
  6. 6
    Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (ej varmluft) i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er knap møre.
  7. 7
    Vend rundt i grøntsagerne.
  8. 8
    Skær eller rul fisken i portionsstykker.
  9. 9
    Drys fisken med salt.
  10. 10
    Tag fadet med grøntsager ud af ovnen, læg fisken på, og bag yderligere ca. 10 minutter, til fisken skiller i flager ved et let tryk.
  11. 11
    Server med korn, citrusbåde og chutney.