Indisk fisk i fad med grønne sager
Den kraftige, røde farve og det hjerteformede fad gør denne ret perfekt til en hyggelig valentinsmiddag derhjemme. I så fald bør du overveje, om du skal skrue ned for mængden af hvidløg i den saftige fiskeret.

- 4 Personer
Ingredienser
1200 g | grøntsager af alle slags |
4 fed | hvidløg |
1 dåse | flåede, hakkede tomater |
1 dåse | kokosmælk |
1.5 spsk. | karry eller garam masala |
4 stk | laurbærblade |
- | salt |
400 g | fiskefilet |
- | korn, ris, bulgur eller quinoa |
- | lime- eller citronbåde |
- | evt. chutney eller chilisovs |
Sådan gør du
- 1.Snit grøntsagerne fint.
- 2.Læg dem i et fad på ca. 35x25 cm.
- 3.Riv hvidløget.
- 4.Bland hvidløg, tomater, kokosmælk, karry, laurbær og salt.
- 5.Fordel sovsen over grøntsagerne, og vend rundt.
- 6.Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (ej varmluft) i ca. 30 minutter, til grøntsagerne er knap møre.
- 7.Vend rundt i grøntsagerne.
- 8.Skær eller rul fisken i portionsstykker.
- 9.Drys fisken med salt.
- 10.Tag fadet med grøntsager ud af ovnen, læg fisken på, og bag yderligere ca. 10 minutter, til fisken skiller i flager ved et let tryk.
- 11.Server med korn, citrusbåde og chutney.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #fisk i ovn