Hvidkålssuppe med kålpølser
AFTENSMAD

Hvidkålssuppe med kålpølser

Suppen er cremet og blid og toppes med sursød og sprød hvidkål.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

3 stk. porrer
2 stk. fed presset hvidløg
- olie
stk. hvidkål, ca. 800 g
1 l. vand eller grønsagsbouillon
1 dl. piske-fløde
- salt og peber
4 stk. kålpølser
2 stk. håndfulde fintsnittet hvidkål
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 tsk. sennep
- brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1
    Skær porrerne i skiver og svits dem med hvidløg i en gryde.
  2. 2
    Skær hvidkål i strimler og svits med.
  3. 3
    Grøntsagerne skal ikke tage farve.
  4. 4
    Kom vand eller bouillon og fløde i gryden, og lad simre under låg i 30 minutter.
  5. 5
    Blend suppen cremet og smag til med salt og peber.
  6. 6
    Juster konsistensen med vand eller fløde.
  7. 7
    Kog pølserne, indtil de er gennemvarme.
  8. 8
    Bland eddike, sukker og sennep i en lille skål og vend hvidkål heri.
  9. 9
    Server suppen i store tallerkener med pølse skåret i mundrette størrelser, lidt sursød hvidkål og brøndkarse.