Hvidkålssuppe med kålpølser
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
3 stk. | porrer |
2 stk. | fed presset hvidløg |
- | olie |
stk. | hvidkål, ca. 800 g |
1 l. | vand eller grønsagsbouillon |
1 dl. | piske-fløde |
- | salt og peber |
4 stk. | kålpølser |
2 stk. | håndfulde fintsnittet hvidkål |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 tsk. | sukker |
1 tsk. | sennep |
- | brøndkarse |
Sådan gør du
-
1Skær porrerne i skiver og svits dem med hvidløg i en gryde.
-
2Skær hvidkål i strimler og svits med.
-
3Grøntsagerne skal ikke tage farve.
-
4Kom vand eller bouillon og fløde i gryden, og lad simre under låg i 30 minutter.
-
5Blend suppen cremet og smag til med salt og peber.
-
6Juster konsistensen med vand eller fløde.
-
7Kog pølserne, indtil de er gennemvarme.
-
8Bland eddike, sukker og sennep i en lille skål og vend hvidkål heri.
-
9Server suppen i store tallerkener med pølse skåret i mundrette størrelser, lidt sursød hvidkål og brøndkarse.