Hvid chokolade cheesy cake med hindbær

Caroline Fibæks yndlingskage. Mindst ligeså smagfuld og ”syndig” som den gammeldags cheese cake med flødeost.
Hvid chokolade cheesy cake med hindbær
  • 6 Personer

Kagebund

1 dl. paranødder
dl. dadler uden sten
1 tsk. kokosolie
tsk. tørret kokos

Cheesy creme

5 dl. cashewnødder udblødt i vand i mindst en time
dl. vand
dl. citronsaft
dl. agavesirup
1 dl. kokosolie
dl. kakaosmør
1 tsk. vanilje
tsk. Himalayasalt

Hindbærpuré

3 dl. friske eller frosne hindbær
3 spsk. agavesirup
2 tsk. fintmalede chiafrø eller HUSK Phsylliumfrøskaller

Sådan gør du

  1. 1.Hak nødderne groft.
  2. 2.Blend derefter dadlerne med kokosolien – tilsæt en smule vand, hvis nødvendigt.
  3. 3.Rør dadelmasse, hakkede nødder og kokosmel sammen til en dej.
  4. 4.Beklæd bunden af en springform(ca. 16 cm.) med bagepapir, det gør det lettere at få den færdige kage ud af formen.
  5. 5.Dejmassen fyldes i springformen, og den stilles koldt, mens du tilbereder cheesy creme og hindbærpuré.
  6. 6.Blend cashewnødder med vand. Tilsæt citronsaft, agavesirup, kokosolie, kakaosmør, vanilje og himalayasalt og blend. Hæld cremen over nøddebunden i springformen og stil den koldt (køleskab eller fryser).
  7. 7.Lav hindbærpuréen ved at blende hindbær, agavesirup og 2 tsk. fintmalede chiafrø eller HUSK Phsylliumfrøskaller.
  8. 8.Hæld puréen over den afkølede og stivnede cheesecake.
  9. 9.Når kagen er stivnet, fjernes siderne af springformen, og kagen garneres evt. med frisk frugt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #børnevenligt